Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253258
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Podchodzę do takich filmów sceptycznie. Podobnie jak "Sinister" obejrzałam ten film na jednym wdechu. Kilka razy się wystraszyłam. W porównaniu do "Naznaczonego" ten film trzymał w napięciu.... Jak w temacie 8/10 :)

ocenił(a) film na 9
hello_guys

ta, długo się tak nie obsrałem.

polecam, jeden z lepszych horrorów

ocenił(a) film na 7
hello_guys

A ja jestem trochę zawiedziony. Jestem zawiedziony tym jak potoczył się film po umiejętnie, bardzo klimatycznie budowanej historii. Liczyłem na coś bardziej hmm..subtelnego i mniej oklepanego, oczywistego? Zbyt szybko potoczyły się decydujące sceny, film mógłby być o ten kwadrans dłuższy. Reasumując film bdb ale tylko przez 70%, dalej jak dla mnie traci klimat i staje się zbyt tandetny, typowo dla kina ogromnie wyolbrzymione opętanie, sceny, które już w żaden sposób nie budują napięcia, w dodatku za szybko i łatwo osiągnięty zostaje sukces.

Bers

Z tym sukcesem się z Tobą zgodzę. Zbyt szybki. Aczkolwiek filmy, które mają w teamcie duchy, nawiedzone domy i tego typu rzeczy są oklepane. Mimo to reżyserowi udało się osiągnąć napięcie. Chocby w tym momencie jak główna bohaterka zeszła do piwnicy.... Kurde dawno mi tak serducho nie waliło. Film mógłby być dłuższy. Ale warty obejrzenia :)