oglądałam dużo horrorów ale mało który ma ''to coś''. Szkoda, że w Polsce puszczają filmy z napisami i to w kinie...... ja na szczęście oglądałam w Niemczech, gdzie obojętnie jaki film każdy jeden jest dubbingowany. Jedyne co mi się nie podobało to zakończenie.
Żartujesz? Fakt, że filmy są z napisami to jedna z niewielu zalet naszego kraju...
Dokładnie tak ;) ani ścieżka, ani efekty dźwiękowe nie są zakłócane "sztucznym" głosem ludzi podkładających głos. Na filmy z lektorem decyduję się bardzo rzadko, a dubbing pasuje tylko i wyłącznie do filmów animowanych ;)
Właśnie! To super, że są napisy, bo słyszysz oryginalne głosy aktorów.
Zawsze chodzę na filmy z napisami i jestem zadowolona. :)
A film naprawdę dobry, dawno nie oglądałam tak dobrego horroru. Ale masz rację, zakończenie jest trochę wymuszone.
W Niemczech w każdym filmie oryginalny głos jest zastąpiony niemieckim - co ciekawe głosy są dobierane i baardzo podobne do oryginałów - tak więc nic poza oryginalnym głosem nie zostaje zagłuszone :) Mi osobiście się to podoba chociaż w obu językach mogę oglądać bez żadnych problemów bo znam je tak dobrze jak polski. Lektora akurat też nie lubię, bo zagłusza dźwięki z tyłu, jest puszczany nierówno no i irytujące jest to, że czy mówi mężczyzna, kobieta czy dziecko każdy jeden ma ten sam głos :D
Napisy o tyle mi przeszkadzają, że przy niektórych scenach zdarza się coś przegapić.
Film świetny tym bardziej jeśli miałabym go porównywać do najnowszych ''dzieł'' w tej kategorii. Ostatnie pare lat naprawdę nic mocnego nie wyszło.
A i trzeba też wziąć pod uwagę to, że temat nawiedzonych domów oklepany no i widz bardziej znieczulony na takie rzeczy niż powiedzmy z 10 lat temu więc tym bardziej duży PLUS dla tego filmu, że dał radę :)
Nienawidzę filmów z dubbingiem to mnie normalnie zabija. Jak już to może być lektor, ale i tak wygrywaja napisy...
Myślałam że to tylko ja tak uwielbiam napisy gdyż moja rodzina nawet jak mają wybierać między napisami a lektor ivo to biorą gówniane ivo które niszczy cały film.