Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252802
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Co sądzicie?

ocenił(a) film na 9

Mi osobiście ten film bardzo przypadł do gustu. Obejrzałam cały, nie nudziłam się, aczkolwiek brakowało mi tego dreszczyku emocji. Część była przewidywalna, ale gdy człowiek oglądał dużo horrorów to wiadomo dlaczego tak jest. Podoba mi się przedstawienie tych wszystkich postaci i efekty wykorzystane w filmie. Mogłoby być lepiej, ale poziom jest dostateczny.
Dlatego, bo interesuję się takimi rzeczami i jestem z nimi stosunkowo bardzo blisko za cały horror daję ocenę 9. Dostałby 10, gdybym serio się wystraszyła, ale niestety nie doszło do takiego momentu. Jednakże gdy oglądałam ten film z przyjaciółką ona skakała w wielu momentach. Nie będę ich wymieniać, bo nie chcę żadnych spoilerów w tym temacie :)
Jeśli ktoś nie jest zdecydowany na "Obecność" to gorąco polecam. Nie mniej jednak jeśli ktoś boi się horrorów lub po nich ma straszne sny polecam powoli zaczynać od kiepskich horrorów, by móc obejrzeć ten. Ja osobiście przyznam, że po horrorze największe wrażenie wywarła na mnie pozytywka (ups zdradziłam). Śniła mi się w nocy tuż po obejrzeniu tego filmu, niestety z moją siostrą w roli głównej.

ocenił(a) film na 7
nexxxta

Co sądzę?

Najkrócej można by to było podsumować jako dobrze wykonaną rzemieślniczą robotą.
Czyli nic oryginalnego, nic twórczego i świeżego, ale jednocześnie technicznie na wysokim poziomie, znane motywy choć wykorzystane bez polotu to nie zmarnowane.