Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252873
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

że opętana po cudownym ocaleniu który trwał chwilkę po przypomniała sobie że jest człowiekiem i w mig przegnała wiedźmę, ba nawet od razu śniaki jej znikneły w ogóle miała cudowną cerę i praktycznie była tylko lekko osłabiona chodź powinna wygladac inaczej ,nawet powinni Ją wysłac Ja do szpitala po tym co ta wredna baba z zaświatów zrobiła jej ciału, ale okazało się że nie trzeba eh ta magia kina, najlepszy był ten upadek z dużej wysokości , film osobiście mnie zbytnio nie przestraszył od tak ciemnosc dźwięk musyka i różnorakie niewyraźne straszydła to obecnie przepis na sukces w straszeniu, Ja tu dopatrzyłem się tych błędów więcej nie pamietam a na pewno coś jeszcze było,jeśli Wy dopatrzyliscie się innych tego typu głupot to piszcie chodź pewno nie Ja pierszy wychodzę z takimi spostrzeżeniami

ocenił(a) film na 9
ataksobie

Nie rozumiem, dlaczego forumowicze mają taką dziwną manierę dopatrywania się błedów i nieścisłości w filmie? Fakt- powtarzam to ciągle- koncówka firmu, bardzo kiepska, ale film jako całośc- świetny. Dlaczego dziwi Cię, że dzwięki, muzyka i niewidoczne zło to elementy dobrego horroru? Przecież to podstawa, chyba że tobie wystarczy tona flaków i litry krwi...to inna sprawa

marcellia

Nie nie nie flaki to już nie to właśnie filmowcy wracają do budowania napięcia w bardziej odmienny sposób. Mogłem to podkreślic. Te błędy mnie rażą film nie miał montrualnych scenografii czy ogromnych efektów komputerowy, trwał standardowe 2 godziny no mogli ruszyc głową "słuchajcie to będzie żałosne powinniśmy zrobic tak"

ocenił(a) film na 9
ataksobie

Co jest żałosne? Sam film czy końcówka?

marcellia

tak ogólnie takie sytuacje pałatają się w niejednym filmie

ocenił(a) film na 6
marcellia

dopatrywanie sie dziury w całym, dużo ludzi tak niestety robi:)a że scenariusz jest taki a nie inny to większość porównuje film do reala, co by się stało naprawdę a co się stało w filmie, że to nie tak powinno być itd.
A jak już mówiły o dopatrywaniu się dziury w całym to...

ocenił(a) film na 6
ataksobie

A jak już mówiły o dopatrywaniu się dziury w całym to...
Widocznie tak miało być, że opętana kobieta wyzbyła się zła które ją opetało i jak widać wszystkie znamiona znikły bo Batsheba wrócił do piekła zwalczony przez nasza dzielną boheterke, widocznie TAK MIAŁO BYĆ BO TAKI BYŁ SCENARIUSZ, GOD DAMMIT!

kowal1528

Cóż, nie Ja jeden mam taki problem na filmwebie że się różnych rzeczy doszukuję

ocenił(a) film na 9
ataksobie

tylko po co to robisz?

marcellia

ataksobie

marcellia

aby podyskutowac, zetknac się z innym spojrzeniem, jak chyba wszyscy tutaj

ocenił(a) film na 6
ataksobie

Ta, gdybajmy o tym co nei było a powinno być w filmie, albo nie, a polityce! Co by było gdyby politycy ans nie okradali, Polska mogłaby być Polską, lecz tak nie jest i nie będzie :) Zawsze ktoś bedzie pchać do kieszeni.
Więc po co dyskutować o hm, 'alternatywnym zakończeniu'?

kowal1528

Można miec przecież różne spojrzenie na film. Jak kto i co widzi.Czego od danego filmu czy serialu oczekiwał. Co mu się podoba ,a co wyraźnie nie. I co sam chciałby zobaczyc. Taki jest pewno też cel forum na filmwebie. Głupie są niektóre opinie według Ciebie i głupie są też i wdłg mnie. I o to chodzi. A jeśli już o polityce mowa to przez myślenie typu "a po co gdybac nic to nie zmieni" dalej siedziebyśmy w jaskiniach. Nie byłoby rewolucji francuskiej, wiosny ludów itd. I to tyle jeśli chodzi o politykę. Chętnie o niej pomówie na stronie jakiegoś filmu polityki się tykającego.