Obawiałam się, że film będzie znowu nafaszerowany kiczowatymi komputerowymi zjawami, ale
NIE.Jest rewelacyjny.Nawet sceptycy doceniają.,
Jak najbardziej, gdyby to była komedia to za końcówkę z egzorcyzmami pewnie bym troszkę podniósł ocenę. A co do innych horrorów to znajdzie się co najmniej kilkanaście , ale nie widzę sensu ich tutaj wymieniać.
Racja, horror naprawdę słaby ja mu dałam 4 za kilka rzeczy. Jest dużo wyskakiwajek, jest dobrze nakręcony i wydać, że się postarali ale niestety jest przewidywalny do bólu. Jeśli ktoś widzał chociaż 3-4 przywoite horrory jest w stanie większość wydarzeń przewidzieć. Dlatego według mnie absolutnie nie zasługuje na tak wysoką ocene jaką ma na filmweb.
Dla ludzi, którzy horrory oglądają "od święta", to może i ten film robi wrażenie. Niestety na tle innych wypada BARDZO marnie. Nuda, odtwórczość, powielania schematów...
Chłopie ja horrory o tej tematyce oglądam od piatej klasy podstawówki czyli już 20 lat i nie widziałem lepszego, no może Zemsta po latach mu dorównuje i Egzorcysta. Te trzy stawiam na równi.
r0hnin, zesrałbyś się ze strachu piczkowaty twardzielu, gdyby przydarzył ci sie chociaż 1% tych niesamosigych zjawisk, przygłup z ciebie klasy międzygalaktycznej
Lepszych jest multum. I to z rozmaitych rodzajów. Nawet slashery mają arcydzieła ( TCM '74, Halloween ). Ten jest w swej klasie po prostu ok gdzie najwyżej osobiście cenię Zemstę po latach.
Nafaszerowany nowinkami od innych wymagających widzów i to jeszcze z przytupem na stare dobre kino typu omen czy egzorcysta również spodziewałem się rewelacji tymczasem.... mega słabizna. Z w miarę świeżych produkcji jednak Egzorcyzmy E. Rose pozostaje jeszcze w kręgu tych wartych obejżenia, zwłaszcza po tym jak footage do 4tego stopnia okazały się zwykłą ściema. Może jeszcze amerykański ring, choć komercyjny to niesie w sobie pewną ciekawostkę, a tak? Bieda...
Nie lubię szperać w profilach innych i szukać "zaczepki" jednak tym razem się skusiłem i... nie sądzę żeby ktoś kto ocenia film o klonach na 10 (i klika ulubiony) miał cokolwiek do powiedzenia w kwestii tego kto jest a kto nie wymagającym widzem. Na 10 może i nie zasługuje ale 3 to już trolling.
Zazwyczaj nie wdaję się w takie gierki , ale pewnie chodzi Ci o "Moon" ;)? Szkoda, że nie zrozumiałeś tego filmu. Wydaje mi się, że to jednak gorzej świadczy o Twoim guście niż Moim.
Jeśli chodzi o mój gust to w sumie odbieram to jako komplement jeśli pisze to osoba która twierdzi, że Moon trzeba w jakiś sposób zrozumieć. Ale ok oczywiście nikogo nie atakuję, każdy ma prawo oceniać jak chce. Swoje już napisałem w 1 poście.
zgadzam się w 100% z m29, a Ty r0hnin przestań obrażać ludzi. Twoje argumenty są na bardzo niskim poziomie. Jesteś zadufanym w sobie hejterem i kozakiem przez kabel. Wyładowujesz swoją frustrację w internecie, bo w życiu prywatnym zapewne jesteś nikim.
Odnośnie innych komentarzy - Każdy lubi co innego. Dałam ocenę 10, ponieważ na tle innych horrorów film zasługuje na taką ocenę. Oczywiście 10-tka nie jest równa 10-tce, np. Gran Torino, czy Zielona Mila także otrzymały ode mnie 10, ale ja oceniam filmy w oparciu o pozostałe filmy danego gatunku i nie znam lepszego horroru - czasów współczesnych (nie cofajmy się do kruegera...).
Ja nikogo nie obrażam tylko stwierdzam fakt, natomiast Twoje fantazje odnośnie mojego życia prywatnego są poniżej jakiegokolwiek poziomu ;)
Nie rzucałbym tak słowami.
Osoba nie podająca żadnego argumentu nie ma prawa narzekac na cudze.
A ty nie potrafisz nawet powiedzieć dlaczego. Jedyne co to pusty frazes z którego nic nie wynika.
Ale ok. W oparciu o ostatnie badania na temat inteligencji małp stwierdzam, że jesteś głupia. Najlepsze, że zgodnie z twoją logiką to JEST argument.
r0hnin - odpisuj ze swojego konta, bo to jest żałosne ;) cud, że wytrzymałeś 3h żeby poprzeć sam siebie buhaha
Smutna dziewczynko, to że wyśmiewa cię więcej niż jedna osoba nie znaczy, że są to alter konta.
Rzeczonego ronina nawet nie znam, a że zachowujesz się żałośnie to ciężko mu racji nie przyznać.
Mowa o opętaniu przez 20 demonów:
https://www.youtube.com/watch?v=X5O-KsbLQPU&spfreload=10