Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252873
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Jestem aż zaskoczona taką niską oceną. Ten film powinien mieć co najmniej 8,5. Ja oceniłam go
na 10, ponieważ to był bardzo dobry horror i było kilka momentów kiedy krzyczałam, a oglądałam go
wraz z przyjaciółmi. Jest jednym z najlepszych horrorów według mnie i jest jeszcze na faktach, co też
sprawia że oglądający o tym myśli i jest dla niego trochę straszniejszy.

pudelkowa100

10...arcydzieło? Serio? Chyba mało horrorów widziałaś...Podobne historie były przerabiane już w kilkunastu, więc motyw jest oklepany.
A stwierdzenie 'oparty na prawdziwych zdarzeniach' powinnaś brać z dużym przymrużeniem oka, bo to przede wszystkim chwyt marketingowy.

ocenił(a) film na 10
taperjeangirl

No narazie właśnie nie oglądałam za wiele horrorów, więc ten mnie akurat przestraszył i się spodobał. Może podasz mi tytuły jakiś horrorów które powinnam obejrzec ? :)

ocenił(a) film na 6
pudelkowa100

"Shutter"(2004)

ocenił(a) film na 6
Berith7777

dużo słyszałem zanim oglądnąłem.
mówiono że są momenty gdzie można się posikać.
ehh. kolejny zwyczajny horrorek z serii I'm possessed
tak naprawdę wzdrygłem się na samym początku z lalką jak zaczęła walić w drzwi. i to tyle.
duchy były prosto wykonane, a ta z szafy z jęzorem na wierzchu to bardziej do parodii by pasowała.
ich pojawienie nie było aż tak nagłe, mnie wgl nie przeraziły.
wszem i wobec panująca groza była no ok, ale daleko jej do takiego post wyżej shuttera, gdzie ten film z ciarami oglądałem i były momenty że podskoczyłem.

skoro film na faktach to ok, najgorszy nie był.
ale lewitujące krzesło było troszkę przegięte.

6 dam.

ocenił(a) film na 6
settokaiba

Ja niestety jeszcze niewidzialem "Obecnosci".

ocenił(a) film na 6
Berith7777

jak widziałeś shuttera to się możesz rozczarować ;)

ocenił(a) film na 10
settokaiba

A koledzy " Shutter" wersja azjatycka czy amerykańska? , bo azjatycką mam ściągniętą na komputer, ale nie miałąm okazji obejrzeć :)

ocenił(a) film na 6
pudelkowa100

a sorki oczywiście że skośna ;) ale kolega podał 2004r a wtenczas oryg wyszła, azjatycka

ocenił(a) film na 6
pudelkowa100

Jak zauwazyłas celowo napisalem rok produkcji zebyc nie pomyliła filmów.Jesli juz go masz to radze nieogladac samej badz w nocy;)

ocenił(a) film na 6
settokaiba

Zobaczymy.

ocenił(a) film na 10
Berith7777

No czyli w końcu nadaży mi się okazja żeby zobaczys " Shutter:, bo mam go na komputerze od ponad pół roku XD Ale chyba zadzwonię po kogoś jeszcze :D

ocenił(a) film na 6
pudelkowa100

Są twardziele których takie filmy nieruszaja,ale ja do dzisiaj mam wersje oryginslna zafoliowana,gdyz nie zdobyłem sie na zobaczenie go ponownie-nie miałem "okazji";)

ocenił(a) film na 6
pudelkowa100

Mam nadzieje,ze sie nie zawiedziesz na filmie,daj znac jak zobaczysz.

ocenił(a) film na 10
Berith7777

Okej, zdam wam relację :D Ogólnie to nie przepadam za azjatyckimi/japońskimi horrorami a wogóle filmami, bo mam mały problem z rozróżnianiem aktorów, ale dla tego zrobię wyjątek :)

ocenił(a) film na 6
pudelkowa100

"Problem z rozróznaniem aktorów"?To chyba jakis żart-mam nadzieje.