Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253063
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Fajny ale

ocenił(a) film na 7

fajny,aczkolwiek naznaczony lepszy,wspominam o tym filmie,bo w nim też gra Wilson.
Film dobrze się ogląda nastrój grozy no cóż jak w typowym straszaku puszczająca krwawe bełty opętana ofiara i dużo
hałasu,jak dla mnie za mało scen z samego tylko opętania matki,ta scena z egzorcyzmem tak jakby na doczepkę,film nie obfituje w tak dobrze stworzony nastrój grozy,jak to miało miejsce w ,,Insidious" aczkolwiek warto go obejrzeć :)

użytkownik usunięty
Julas_fw

oglądałam ze względu na makijażystkę, tak samo jak Insidious... podobne filmy, podobny poziom
może być na wieczór, am i po sprawie

Julas_fw

tak masz racje naznaczony lepszy :))
obecność mało straszny , naznaczony bardziej mnie ,,przeraził"

ocenił(a) film na 8
mikolajfcb

Mnie w naznaczonym najbardziej "przeraziła" baba medium w masce "pegazce".

ocenił(a) film na 7
Julas_fw

Oglądam wszelakiej maści "Duchy" i mam wrażenie, że w tym filmie był przekrój przez wszystko co do tej pory widziałam...tłok paranormalnych scen. Dodatkowo uderza fakt, że film nie bardzo skupia się na uczuciach/strachu bohaterów, obraz powierzchowny, bez głębi. Potencjał duży, wykorzystana może połowa. Opętanie matki? Nagłe, bez wprowadzenia. Tak samo egzorcyzmy, za dużo kosmicznych scen, widać było, że zaczęły się w nocy, skończyły późnym porankiem - ostre światło, ale wydawać by się mogło, że trwały 5 minut.