polećcie mi proszę, coś i dobrego i strasznego:) Nadmieniam, że masę już oglądałam. Te w stylu Obecność są u mnie na topie.
mam ten sam problem co Ty:) tzn.też bym chciał aby jakiś znawca w tej dziedzinie polecił jakieś konkrety:) ostatnio z lekka mnie zaskoczył tytuł "kolonia" -na początku smęty a od połowy to normalnie masakra:) a "obecność"mam w planie dziś obejrzeć :) pozdrawiam
Generalnie nie przepadam za horrorami z zombie, czy krwawymi jatkami typu Piła. Najbardziej pociągają mnie te z duchami, demonami,o opętaniach, tajemniczych, niewyjaśnionych zjawiskach, nawiedzonych domach. Z ostatnich, które obejrzałam to właśnie Obecność, Sierociniec, Mama, Amityville, Sinister, Inni, Naznaczony, Siła strachu- choć ten ostatni to raczej thriller. Poszukuję tego typu horrorów.
Tak, widziałam, nawet dwa razy no oczywiście Klątwę i Krąg w wersji japońskiej. Może polecisz mi coś ciekawego z horrorów azjatyckich?
Oko, ewentualnie Reinkarnacja, może nie straszy, ale jest ciekawa i ma wciągającą fabułę. Nieodebrane połączenie też jest dobre. Z amerykańskich ostatnich lat mogę polecić "Kobietę w czerni". Jest jeszcze dużo wartych obejrzenia głównie japońskich i koreańskich, jak przejrzę moją kolekcję dvd to napiszę Ci jeszcze parę tytułów.
"Kobietę w czerni" już widziałam i przyznam, że film dobry, chociaż na początku nie mogłam się przekonać do Daniela Radcliffa, jakoś nie pasował mi do roli ojca, cóż, takie zaszufladkowanie po Potterze:-) Reinkarnację, jeśli polecasz, obejrzę. Dzięki, jeśli możesz coś jeszcze podrzucić, będę wdzięczna.
Witam :) Z azjatyckich polecam:
- Dark Water
- Oko
- Pragnienie
- Lustro
- Opowieść o dwóch siostrach
- Wiolonczela
Dzięki, właśnie skończyłam oglądać i bardzo mi się podobał, lubię takie klimaty w horrorach.
Sprecyzuj się jakie konkretnie kino i styl cię interesuje, jakie roczniki itp. Ewentualnie podskocz na moją listę i sobie coś wybierz.
Tak jak pisałam wcześniej, nie lubię horrorów z zombie, litrami krwi, raczej takie klimatyczne, stare domy, opętania, demony, egzorcyzmy. Również thrillery psychologiczne jak np. Drabina Jakubowa. Zajrzę na listę, dzięki.
ja też takich szukam jak ty i narazie bardzo mi zaimponował Static z 2012 roku , super klimacik , polecam tobie bardzo
1. Egzorcyzmy ER
2. Naznaczony I, II
3. Demon Historia Prawdziwa
4. Przypadek 39
5. Klątwa I, II, III
6. Shutter
7. Krąg I, II
8. Delikatna
9. Amityville
10. Statek Widmo
11. Silent Hill
12. Egzorcysta
13. Dziwny Lokator
14. Inni
15. Sierociniec
16. Gothica
17. Sinister
19. Kobieta w Czerni
20. Posłańcy
21. Droga Śmierci
22. Udręczeni
23. Apartament
24. KM 31
25. 1408
26. Klucz do Koszmaru
27. Siła Strachu- thriller, ale na pewno Ci się spodoba ten klimat.
28. Inkarnacja
29. Mama
30. Nienarodzony
31. Lustra
32. Plaga
33. Oko
34. Opowieści o Dwóch Siostrach
35. Ciemność
36. Rytuał
37. Demony
38. Eskalofrio
39. Mroźny Wiatr
40. Nieproszeni Goście
41. Ju-on I, II
42. Życie za Śmierć
43. Różowe Pantofelki
Mniej więcej w klimacie, o które prosiłaś i mi się podobały. Na pewno coś znajdziesz dla siebie.
"Sinister" super! zaczęłam oglądać w nocy, skończyłam rano, bo w pewnym momencie już nie wytrzymałam :) aż ciarki przechodzą
Akurat Gabinet jest chyba z całej listy najmniej straszny. Przynajmniej dla mnie :) Od Naznaczonego z 2010 roku nie widziałem horroru, przy którym włosy by się zjeżyły na głowie. Chociaż Dark Skies miał dobry początek, jednak słabsze rozwiązanie akcji. Ale również polecam.
Dziękuję bardzo, sporo filmów z Twojej listy już widziałam, ale tak dużo wrzuciłeś, że na pewno skorzystam:-) Teraz jestem po seansie The Innkeepers, ale nie polecam, nudny, usypiający, szkoda czasu. Dawno nie oglądałam tak słabego filmu. Pozdrawiam:-)
Proszę bardzo, do usług. Niestety widziałem również te badziewie. A obecnie jestem w trakcie oglądania serialu American Horror Story, pierwszy sezon średni, drugi wybitny, a trzeci jeszcze przede mną. Ogólnie z braku laku i większej chwili wolnego czasu można se obejrzeć. Pozdrawiam