Hej. Jak znacie to podajcie mi jakieś horrory, na podobnym poziomie co "Obecność". Najlepiej jakieś nowsze produkcje. Oglądałem już "Sinister", "Udręczonych", "Zbaw nas ode złego", "Annabelle", "Dead Silence". To, z tych które mi się spodobały. Jak znacie coś podobnego, to zapodajcie.
Myślę że takich filmów jak Ring, Klątwa, Lśnienie czy Egzorcysta nie nalezy wspominać, bo to klasyki;) Takze ja od siebie zaproponuję Shutter, (wersja tajlandzka, amerykanska jest słaba) Nieodebrane połączenie, Naznaczony, Opowieść o dwóch siostrach (to bardziej podchodzi pod dramat, ale jest świetny), Ju-On, Dark Water - wersja japońska, Sierociniec. Na tę chwilę nic mi innego nie przychodzi do głowy, także na razie ode mnie tyle;)
Absentia Sztorm stulecia Cisnienie Ukryty wymiar moglbym tak wymieniac i wymieniac ale te polecam
Sztorm stulecia widziałem. Te dwa ostatnie to s-f, ale z tego co widzę to Ukryty wymiar może być dobry... Chyba obejrzę
I oczywiscie polecam na maxa serial Twin peaks to jest przekozak z wypasionym klimatem horroru sprawdz to
Niestety nie.
Jest to niestety odtwórcza, przeciętnie wykonana kopia "klucza do koszmaru".
Obejrzeć można, ale jest tyle lepszych, że ciężko znaleźć dobry pomysł za tym.
A Klucz do koszmaru widziałem, dość dobry film był. Mało teraz kręcą takich filmów, w których zakończenie może zaskoczyć widza..
To więc nie wiem, czy można polecić któreś z Amityville. Nie widziałam oryginalnego z lat 70., ale oglądałam remake z bodajże 2005 roku. Też jest oparty na faktach, ale, no, nie wiem... mnie jakoś osobiście nie przestraszył (oprócz napięcia z chodzeniem do kiblaXD). Ale jak masz ochotę to sobie oglądnij.
Tak, Amityville z 2005 widziałem, dobry film. Nie chodzi mnie o straszenie, bo ja też jestem za stary żeby się bać horrorów, ale o dobre filmy które mogą zrobić wrażenie na człowieku, tak jak "Obecność"
A Noc Oczyszczenia oglądałeś.
To nie horror, ale straszna wizja przyszłości zniszczonego społeczeństwa. Bardzo dobry.
Wiem, jestem trochę do tyłu z propozycjami filmów :p
z nowszych jest "Babadook"
ale osobiście trochę się zawiodłem. nierówny. pierwsza połowa filmu jest OK, ale druga połowa już nie jest OK, a końcówka to niestety mnie śmieszyła, a nie straszyła.
ale może to moje skrzywienie ;) bo np. oglądając paranormal activity śmiałem się non stop (i to wcale nie ze zdenerwowania). :)