Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252767
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Hej. Jak znacie to podajcie mi jakieś horrory, na podobnym poziomie co "Obecność". Najlepiej jakieś nowsze produkcje. Oglądałem już "Sinister", "Udręczonych", "Zbaw nas ode złego", "Annabelle", "Dead Silence". To, z tych które mi się spodobały. Jak znacie coś podobnego, to zapodajcie.

ocenił(a) film na 7
darek14789

Myślę że takich filmów jak Ring, Klątwa, Lśnienie czy Egzorcysta nie nalezy wspominać, bo to klasyki;) Takze ja od siebie zaproponuję Shutter, (wersja tajlandzka, amerykanska jest słaba) Nieodebrane połączenie, Naznaczony, Opowieść o dwóch siostrach (to bardziej podchodzi pod dramat, ale jest świetny), Ju-On, Dark Water - wersja japońska, Sierociniec. Na tę chwilę nic mi innego nie przychodzi do głowy, także na razie ode mnie tyle;)

ocenił(a) film na 10
darek14789

Absentia Sztorm stulecia Cisnienie Ukryty wymiar moglbym tak wymieniac i wymieniac ale te polecam

ocenił(a) film na 8
qudien

Sztorm stulecia widziałem. Te dwa ostatnie to s-f, ale z tego co widzę to Ukryty wymiar może być dobry... Chyba obejrzę

ocenił(a) film na 7
darek14789

Oba to horrory s-f, zresztą dobre. W szczególności Event Horizon.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Cisnienie to nie s-f

ocenił(a) film na 10
darek14789

I oczywiscie polecam na maxa serial Twin peaks to jest przekozak z wypasionym klimatem horroru sprawdz to

darek14789

Podobno w kinach już była Klątwa Jessabelle;)
Ponoć ciekawa z ciekawym pomysłem.

ocenił(a) film na 8
steamlad_96

Pierwsze słyszę, zobaczę czy będę miał możliwość obejrzeć

darek14789

Ponoć jest bardzo dobra

ocenił(a) film na 7
steamlad_96

Niestety nie.
Jest to niestety odtwórcza, przeciętnie wykonana kopia "klucza do koszmaru".

Obejrzeć można, ale jest tyle lepszych, że ciężko znaleźć dobry pomysł za tym.

ocenił(a) film na 8
Dealric

A Klucz do koszmaru widziałem, dość dobry film był. Mało teraz kręcą takich filmów, w których zakończenie może zaskoczyć widza..

darek14789

To więc nie wiem, czy można polecić któreś z Amityville. Nie widziałam oryginalnego z lat 70., ale oglądałam remake z bodajże 2005 roku. Też jest oparty na faktach, ale, no, nie wiem... mnie jakoś osobiście nie przestraszył (oprócz napięcia z chodzeniem do kiblaXD). Ale jak masz ochotę to sobie oglądnij.

ocenił(a) film na 8
steamlad_96

Tak, Amityville z 2005 widziałem, dobry film. Nie chodzi mnie o straszenie, bo ja też jestem za stary żeby się bać horrorów, ale o dobre filmy które mogą zrobić wrażenie na człowieku, tak jak "Obecność"

darek14789

A Noc Oczyszczenia oglądałeś.
To nie horror, ale straszna wizja przyszłości zniszczonego społeczeństwa. Bardzo dobry.

Wiem, jestem trochę do tyłu z propozycjami filmów :p

ocenił(a) film na 8
steamlad_96

Obejrzę przy okazji. Chyba taki mroczny thriller, no nie?

darek14789

Oczywiście:D
Jest to bardzo mroczna wizja naszej przyszłości (tylko tyle mogę ci powiedzieć;)).

darek14789

z nowszych jest "Babadook"
ale osobiście trochę się zawiodłem. nierówny. pierwsza połowa filmu jest OK, ale druga połowa już nie jest OK, a końcówka to niestety mnie śmieszyła, a nie straszyła.

ale może to moje skrzywienie ;) bo np. oglądając paranormal activity śmiałem się non stop (i to wcale nie ze zdenerwowania). :)

ocenił(a) film na 9
darek14789

Dom woskowych ciał