Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253214
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Siema, w czwartek (halloween) chcemy z kolezanką obejrzeć jakiś horror jak narazie mamy takie propozycje:
-''Kobieta w czerni''
-''Internat''
-''Obecność''
-''Mama''
-''Wywiad z wampirem''
Zadnego z tych filmów jeszcze nie widziałysmy więc chcialam się was spytac który proponujecie i dlaczego?
Ps, może znacie jakiś inny ciekawy horror, trzymający w napięciu?
Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam ;)

użytkownik usunięty
Anastazja315

Wywiad z wampirem, bo klasyk i Obecność, bo mimo popularnego motywu dała radę :)

ocenił(a) film na 8
Anastazja315

Jeśli chcecie obejrzeć coś strasznego to ja polecam Kronika Opętania bardzo fajny film oglądałam go z kumpelą i siedziałyśmy jak wryte i bałyśmy się wyjść z pokoju. XD Ja osobiście też myślałam nad takim wieczorkiem horrorów ale podejrzewam, że po pierwszym horrorze włączymy jakąś komedie. Więc życzę powodzenia z waszym strasznym wieczorkiem :D

Anastazja315

Obecność polecam. Bardzo dobry horror, chociaż nieoryginalny (stosuje nie mal wszystkie znane chwyty, jednak dużo skuteczniej niż reszta). Mama jest ok, ale bez rewelacji. Początkowo film jest klimatyczny i nastrojowy, jednak ostatnie pół godziny wypadają zdecydowanie gorzej- bardziej kiczowato niż klimatycznie. Można obejrzeć z braku laku.
Z poza Twojej listy polecam: 1408, Egzorcyzmy Emily Rose (chociaż więcej w tym dramatu sądowego) i Shutter: Widmo 2004. Jeżeli nie odrzuca Cię gore to zachęcam: Zejście, Wzgórza mają oczy 2006 i the Collector 2009. Jeżeli odpowiadają Ci horror połączone z czarną komedią to warto obejrzeć: Wysyp żywych trupów, Zombieland, Zombie SS i Wrota do piekieł.