Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252873
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Ja osobiście uważam film za dobry,
a takiego horroru nie widziałem od
czasu "Martyrs".
Chodzi mi głównie o te z 21 wieku,
a nie oszukujmy się, dzisiaj jest mało dobrych
filmów grozy, szczególnie po obejrzeniu
np. "Ludzkiej Stonogi", lub "Czarnobyl. Reaktor Strachu",
które nadają się jedynie do ostrej krytyki,
żałoby i uśmiechu politowania.
A po tym filmie mam NAPRAWDĘ dobre wrażenia,
był NAPRAWDĘ straszny i NAPRAWDĘ siadł mi na psychicę.
Dlatego 7/10.

ocenił(a) film na 7
Retexid

Mi też sie podobał. Wlasnie skończyłem oglądać. Historia robi wrażenie zwłaszcza ze jest oparta na faktach.

ocenił(a) film na 7
rki

z tymi faktami to ja bym dyskutował, bo nic nigdy nie wiadomo, ale film dobry i to jest ważne.

ocenił(a) film na 7
rki

Nie można wierzyć, we wszystko co się słyszy;>
Faktyczne to tam są tylko postaci, z wydarzeniami gorzej (w największym skrócie Warrenom udowadniano już oszustwa w innych sprawach o opętania i nawiedzenia. Po prostu zrobili na tym łatwe pieniądze i tyle).

ocenił(a) film na 7
Dealric

Zgadzam się.... Zacząłem kopać temat Warrenów dopiero po filmie, jednak o wiele lepiej się oglądało z przekonaniem, że to na 100% faktach.

ocenił(a) film na 7
rki

no wiesz, film a realizm to dwie różne rzeczy, świadkowie mówili, że w porównaniu z tym co się stało naprawdę,
ten film to kołysanka :D

ocenił(a) film na 7
Retexid

Realizm, oznacza w tym wypadku, że historia miejsca nie miała:)
Nie dlatego, że nie istnieją takie rzeczy (bo jak niby to udwodnić?), a dlatego, że Warrenom udowodniono już oszustwa w innych sprawach. A skoro oszukiwali gdzie indziej to dlaczego nie mieliby tutaj?

ocenił(a) film na 7
Dealric

cóż, myślałem, że ten motyw z kasetą co nadesłali Kościołowi w Watykanie był prawdziwy i stanowił dowód,
lecz zostało to niestety zmyślone... :(

ocenił(a) film na 9
Retexid

Zgadzam się z tobą dziś jest mało takich filmów a jak już jakiś zrobią to jest kiepski. Ale po tym filmie widać że chyba coś się ruszyło i może horrory znów przeżyją odrodzenie zobaczymy.

ocenił(a) film na 7
Itachi696

Ja też mam taką nadzieje :D