Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252961
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Witam,
Na wstępie chciałbym oznajmić iż nie mam zamiaru wytykać dobrych stron czy też złych
aspektów tego filmu nie mniej po dzisiejszym seansie jaki przeżyłem czuję się zobowiązany do
przekazania wszystkim osobom wahającym się nad wyborem tego filmu pewną informację.

Mianowicie jeśli wahacie się czy iść czy nie iść na ten film do kina to wybierzcie opcję "idę"...
Wiem że może być to tylko moja subiektywna ocena lecz biorąc pod uwagę aspekt czystego
strachu to ten film zaspokoi pod tym względem większość osób które się na niego zdecydują.

Oceniłem ten film pod względem emocji jakich przeżyłem w kinie i jest to 9/10.

Dla "niby krytyków" darujcie sobie swoje cnotliwe analizy idąc na ten film chciałem poczuć
strach i poczułem go to tyle w tej kwestii.

Obejrzałem 755 filmów i według mnie "Obecność" zasługuje na wysoką notę jak na mój mały
ranking.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Erto

Żebym ja tak dokładnie liczył filmy, które oglądam. ;)

ocenił(a) film na 9
peter_dm

Nie muszę liczyć co obejrzę po prostu na filmwebie oceniam każdy obejrzany film :P wiec mam podgląd.

Erto

Film jest super, a o takowe w horrorach dosyć trudno. Polecam ;)

ocenił(a) film na 8
Erto

muszę obejrzeć, wszyscy go tak zachwalają ;)

Erto

Ja byłam wczoraj i chyba pierwszy raz w kinie na horrorze się bałam :D Jak dla mnie super horror strzał w dziesiąkę niby znane już chwyty (SPOJLER) takie jak lalka demon, opetanie, niewidzialny przyjaciel dziecka, nawiedzony dom, lunatyczka itp itd a jednak bałam się ;p POlecam szczególnie do obejrzenia w kinie ! Ja byłam na najpóźniejszym seansie 21 i to też wzmocniło strach po filmie jak wracałąm do domu ;d

ocenił(a) film na 9
Erto

Ja jeszcze chciałbym dodać jedną istotną rzecz w moim odczuciu... Mianowicie jeśli ktoś ma zamiar wybrać się na ten film by naprawdę poczuć emocje związane z nim to odradzam seanse z dużą ilością oglądających. Niestety wczoraj parę osób bardzo zakłócało cały seans na którym byłem swoim chichotaniem przypominającym rżenie osła na widok klaczy.... Strach zamieniali na śmiech by wyjść na wielkich "macho" a w moich oczach to po prostu idioci :) Sami nie oglądają i innym przeszkadzają...

Więc jeśli wybierać się na ten film to z mniejszą ilością widzów. Najlepiej w ostatnich dniach wyświetlania :)