Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252767
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Skończyłam ogladać dobre 30 minut temu a nogi i dłonie nadal mi się trzęsą. Podchodziłam do tego
filmu już wiele razy, ale dziś obejrzałam go po raz pierwszy do końca.
To jest naprawdę przerażające... w obecnych czasach wielu z nas wie, że istnieje ponadludzki byt,
ale tak naprawdę nie chce dopuszczać do siebie tej mysli... tak jak ja!
Po tym filmie mam ochotę iść do jakiegoś księdza i poprosić go o egzorcyzmy, albo o jakąś
modlitwę wstawienniczą... boję się, że coś takiego siedzi we mnie.
Ten film potwierdza również to, że dobro i zło naprawde istnieje, że Bóg naprawdę istnieje...
PS Czy wy też tak macie, że słysząc o takich rzeczach, słysząc jakąś historię o duchach itp. łzy
zacznają wam napływać do oczu?

ocenił(a) film na 8
gloves111

Obejrzyj sobie teraz Anabelle ;)

ocenił(a) film na 7
gloves111

Przykro mi, ale piszesz bzdury.
W dzisiejszych czasach nikt z nas nie wie, czy istnieje ponadludzki byt. Nie rozumiesz słowa "wiedza" to nie używaj go.
Ten film nie potwierdza niczego. Naprawdę jesteś tak głupi/głupia by ślepo w coś wierzyć, bo zobaczyłaś/eś to na ekranie?

Dealric

Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię... LOL Po, co ja sie wgl produkuję...

ocenił(a) film na 7
gloves111

Skoro każdy ma prawo to czemu czepiasz się mojej opinii?

ocenił(a) film na 7
gloves111

Nie przejmuj się, oczywiście, że masz prawo do swojej opinii. I wyrażaj ją, po to są tu te wszystkie fora.

majkalipcowa

Nikt nie mówi, że gloves111 nie ma prawa mieć swojego zdania. Ale pisanie "w obecnych czasach wielu z nas wie, że istnieje ponadludzki byt" jest bzdurą.To nie jest fakt tylko wiara. Więc raczej wielu z nas uważa, sądzi, przypuszcza itp. ale nikt nie zna prawdy

ocenił(a) film na 7
Dealric

Najpiękniejszą sztuczką diabła jest przekonanie nas o swoim nieistnieniu (cyt. z pamięci św. Ojciec Pio) - a te czasy są do tego idealne... Piszesz, że ,,ten film nie potwierdza niczego" i niestety jesteś w błędzie, gdyż cała ta historia wydarzyła się naprawdę - wystarczy poszukać informacji na temat małżeństwa Warrenów i wydarzeń, w których uczestniczyli.

ocenił(a) film na 7
kris40i4

Niestety, ale to ty jesteś w błędzie.

Ta historia NIE WYDARZYŁA SIĘ NAPRAWDĘ. To małżeństwo TWIERDZI, że wydarzyła się naprawdę. Małżeństwo któremu udowadniano już oszustwa, małżeństwa, które zarabia na wierze ludzi.
Także, nie. Ten film nie potwierdza niczegto

ocenił(a) film na 6
gloves111

Ty tak serio ? Idz może jednak do tego księdza zamiast głupoty wypisywać.

ocenił(a) film na 7
gloves111

Film potwierdził, że Bóg istnieje... Tam nie było prawdziwych demonów ;) Film to film. Nie jest prawdziwy. Dorośnij

ocenił(a) film na 6
podsen

Całe życie w kłamstwie ...

ocenił(a) film na 7
gloves111

Łzy może nie , mnie to po prostu ciekawi "Jak jest dobro to musi być i zło to jest oczywiste" . Widocznie Obecność zadziałała na ciebie tak jak powinien zadziałać bobry horror ;) . A jeśli chodzi o egzorcyzmy to nie przesadzaj siadło ci w głowie po horrorze ale to przejdzie widocznie cię porządnie wystraszył :)

ocenił(a) film na 7
gloves111

Ja zobaczyłam na razie 35 minut i jestem przerażona !!!! Muszę robic przerwy bo serce mi stanie... ja pierniczę !!! Muzyka po prostu zarąbiście podtrzymuje nastrój przerażenia!

ocenił(a) film na 6
majkalipcowa

jestes przerazona ja przerazony nuda ,slaby ten horror procz koncówki bo tam sie dzialo troche ale ogolnie film taki o salu nie ma

ocenił(a) film na 7
majkalipcowa

Po 40 minutach film niestety nabiera kierunku klasyki gatunku. Ale i tak jest dobry.