Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253214
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Witam
Jak zwykle mam kilka pytań co do filmu. Jak ktoś zna odpowiedź to proszę pisać:
-Wie ktoś gdzie znajduje się ten dom w , którym wydarzyła się ta historia na prawdę?
-Czy historia z lalką jest prawdziwa?
-Kim była postać (duch) tej grubej kobiety w piwnicy?
-Czy aktorka , która grała rolę Carolyn Perron użyczała głosu podczas egzorcyzmów swojego naturalnego czy głos był
podłożony?
-Ile i , które z faktów były prawdziwe?
Z góry dziękuje!

ocenił(a) film na 7
spedeer2007

Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak pewność, że wydarzyło się to naprawdę. Oparcie na "faktach" wynika z tego, że Ci ludzie rzeczywiście kiedyś żyli i twierdzili, że miało miejsce opętanie. Ot koniec faktów.

A co do pytań:

1 Nie istnieje już od lat
2 Historia jest miejską legendą (nie została utworzona na potrzeby filmu, istniała wcześniej)
3 Ofiarą demona. Prawdopdoobnie poprzednią mieszkanką domu
4 Ciężko powiedzieć. Na pewno głos był podkręcany elektronicznie. Są aktorzy, którzy będą w stanie osiągnąć takie efekty własnym głosem, kto wie może ta aktorka do nich należy (choć to wątpliwe)
5 Nic. Film jest oparty na historii na której poparcie nie ma ŻADNYCH dowodów. Chcesz możesz wierzyć, nie chcesz nie musisz.

ocenił(a) film na 9
Dealric

A rodzina Warrenow co badała tą sprawę co w tym domu odkryła? są jakieś filmy , zdjęcia?
Co do lalki słyszałem , że znajduje się w "muzeum" Warrenow prawda to?
Inne rodziny mieszkające w domu też skarżyły się na zjawiska paranormalne?

ocenił(a) film na 7
spedeer2007

1 Twierdzą, że odkryli w zasadzie to co mogłeś zobaczyć na filmie. Nie ma jakichkolwiek zdjęć czy filmów udowadniających cokolwiek w żaden sposób. Jest tylko słowo ludzi, którzy zarabiają na takich rzeczach.
2 Tak
3 Nie mam pojęcia.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Hmm ciekawe właśnie czemu nie ma ani zdjęć ani filmów.. A wiadomo co sądziła, mówiła potem rodzina Perron-ow o tej sprawie?

ocenił(a) film na 7
spedeer2007

Nie wiem. Pewnie są jakieś wywiady czy statementy

ocenił(a) film na 8
spedeer2007

3. Duch grubej kobiety jak mniemam to była matka Rorego, która go zabiła, utrzymywała że zaginął w lesie, a później popełniła samobójstwo
Dodam że Warrenowie badali też sprawę Amitivile

ocenił(a) film na 10
jk121

sprawa amityvill byla sfingowana do czego przyznali sie warrenowie , a co do faktów to gdy paremiesięcy temu przekopywałem internet w poszukiwaniu informacji na ten temat to bardzo duzo można znaleźć na anglojęzycznych stronach , niestety nie pamiętam adresów ale można poszperać i poszukać :) a kobieta w piwnicy była służącą w domu :)