Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252802
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Szukając porządnego horroru, ciągle trafiałem na listy, gdzie "Obecność" była bardzo wysoko w notowaniu. Czasem nawet na pierwszym miejscu. Duchy to temat niezwykle oklepany i nudny, ale skoro tak wielu ludzi ocenia ten film wysoko, to coś musi być na rzeczy.
Chciałem się w końcu porządnie wystraszyć, więc film oglądałem w nocy, ze słuchawkami, sam w domu. No i w połowie zasnąłem, a nie byłem nawet śpiący. Film wynudził mnie przeokrutnie. Następnego dnia dokończyłem go już na siłę.
Fabuła jest bardzo płytka, tandetna i przewidywalna. Film niczym nie straszy. W sumie nawet nie ma na co za bardzo narzekać, tak miałka była to produkcja.
Bardziej niż na filmie, zawiodłem się na ludziach. W końcu mnóstwo osób go wychawalało i polecało.
Żeby czuć jakiekolwiek emocje przy tym filmie, trzeba chyba bezkrytycznie wierzyć w duchy i inne głupoty.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Z tym, że film jest na faktach więc straszne jest, że to nie głupoty tylko istnieją wszystko naprawdę. To fakty.

ocenił(a) film na 4
AlexRener

To nie jest film na faktach, bo duchy nie istnieją. Według PWN:
fakt - to, co zaszło lub zachodzi w rzeczywistości
Skończmy z zabobonami.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

To jest film na faktach bo duchy istnieją. Ten film opowiada o tym co zaszło w rzeczywistości. Skończ z zabobonami. Duchy istnieją.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

No właśnie problem w tym, że duchy istnieją. Musisz się z tym pogodzić. Byś przeżył to co Ci ludzie byś wiedział.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Musisz się pogodzić, że takie rzeczy są w 100 procentach na faktach. Duchy istnieją. Nie pisz bzdur. Trzeba udowodnić, że nie istnieją skoro wiemy, że istnieją.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

To jest film na faktach bo duchy istnieją.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

No właśnie Sęk w tym, że istnieją. Lol

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Udowodnij, że nie istnieją mam bekę z ciebie

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Byś przeżył byś się zesrał to nie halucynacje

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Ja już się pogodziłem, że ten film na faktach teraz ty musisz się z tym pogodzić. ;)

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Ty skończ z zabobonami, skoro duchy jednak istnieją.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

I skoro wiesz o tym.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

No właśnie jest straszny przez fakt, że film jest na faktach więc wielkie xd.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

To jest film NA FAKTACH.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Teraz już wiesz, że duchy istnieją, prawda?

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Jak można zawieść się na filmie, który jest na faktach tego nie rozumiem.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

No właśnie duchy zachodzą i zaszły w rzeczywistości cały czas i więcej niż raz tak cały czas było, jest i zawsze już będzie.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Jak byłem młody 9 latek myślałem, że to wszystko bajeczki. A teraz człowiek, doróśł, zmądrzał z wiekiem.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

To skończ z zabobonami i przyznaj, że kłamiesz i wprowadzasz w błąd.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

No właśnie, skończ z zabobonami, które mi napisałeś, okej?

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Jak można zawieźć się przy filmie Na Faktach? Kek

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Czyli w sensie czymś, co wiemy, że jednak jak się niedawno okazało, że wydarzyło się naprawdę, w naszej rzeczywistości.

ocenił(a) film na 7
Phosphorus88

Z tym, że film jest na faktach więc straszne jest, że to nie głupoty tylko istnieją wszystko naprawdę. To fakty.