To jakis żart czy jak? Latający ludzie, niewidzialne trupy biegające po domu i będące wszędzie.
Niechcę tutaj nikogo obrażać, ale moim zdaniem równie prawdopodobnym do tego, że Bóg i
Szatan istnieją oraz, że egzorcyzmy są prawdziwe jest to, że Św. Mikołaj co roku oblatuje całą
ziemię i rozdaje prezenty. I na jedno i na drugie nie ma żadnych dowodów, które byłyby mnie w
stanie przekonać (no może na temat Mikołaja nakrecono więcej filmów XD).
Drodzy katolicy.... Zrozumcie wreszcie, że FAKTY to nie relacje nawiedzonych ludzi, którzy chcą
stać się sławni lub jakieś książki czy inne pisma. Tutaj potrzeba twardych dowodów.
Dlaczego nie ma jeszcze żadnych wiarygodnych filmów z egzorcyzmów? Wszędzie tylko relacje
świadków....
A co do filmu to jako fikcja ze strony technicznej wygląda całkiem nieźle, momentami straszy i
jest naprawdę klimatyczny, jednak odgrzewana setki razy fabuła nie szokuje.
Majster, ale ja widziałem masę takich filmów. Informacji też dużo czytałem, ale jak napisąłem wyżej żadne mnie nie przekonują (nie są dla mnie wiarygodne.. Moim zdaniem ludzie, którzy sa obiekatami egzorcyzmów są po prostu chorzy na umyśle. Choroba psychiczna jest bardziej prawdopodobna, ponieważ wiele razy zostało potwierdzone naukowo, a jakieś demony - przecież nie ma nawet na to dowodów. Powiedzcie szczerze Panowie - wierzycie w Boga? Jeśli tak to mam odpowiedź na to dlaczego wierzycie w egzorcyzmy.
Dlaczego? Bo jak się wierzy w Boga,to trzeba tez wierzyć w istnienie jego odwiecznego wroga czyli diabła a w tym i wszelkiego rodzaju demony które się z ciemności wywodzą. A tak poza tym tak samo nie ma dowodów na istnienie Boga,choc to bynajmniej nie wpływa na moja wiarę w Niego
Taak, widać, że nie zdajesz sobie sprawy, co spotyka opętanych. Rozumiem, że możesz nie wierzyć, ale radzę porozmawiać z egzorcystą lub przeczytać ich książki, wtedy dowiesz się jakie rzeczy dzieją się podczas egzorcyzmów. Serio, nie widzę powodów by udawać, zmyślać takie historie. Najłatwiej wytłumaczyć to chorobą psychiczną..
Ale co mi z tego, że przeczytam jakąś książkę o Bogu czy egzorcyzmach? Fakt, że taka książka istnieje potwierdza ich prawdziwość? Nie sądzę. Równie dobrze możnaby stwierdzić, że Spiderman czy inny Batman istnieją ponieważ ktoś napisał o nich w komiksach....
Spoko, nic mi do tego czy wierzysz, czy też nie. Ale dodając ten post podważasz wiarę innych, a chyba nie o to tutaj chodzi.
Z drugiej strony 2+2 nie równa się 4, bo powstały książki, w których jest napisane, że 2+2=4. Co to za tok rozumowania? o.0
Zastanów się czy na pewno w to nie wierzysz. Znałem kiedyś takiego jednego sceptyka. On też, jak to się mówi: nie wierzył w gusła, aż mu dupa uschła.
Przed chwilą znalazłem, smiechłe, że hej. XD
http://mistrzowie.org/546732/Egzorcysta-
Nie tlumacz oni wiedza swoje. Nizej jest temat,w ktorym kazdy opisuje swoje doswiadczenia z duchami,niezla komedia,gadajace trupy i zmory na motorach:D