Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252802
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Kojarzycie ta małpkę zabawkę co jest w kolekcji rzeczy opętanych/złych u Warrenów ? Dokładnie w 16min40sek.

Kiedyś za dzieciaka widziałem film z taką małpką tylko ona trzymała talerze takie co w orkiestrach mają, I im szybciej uderzała w nie to działo się coś złego. Pamiętam scenę, że ta małpka właśnie nawalała w te talerze i gdyby jej ktoś nie przerwał to samochód przejechałby bawiące się dziecko.
Kojarzycie może co to za film był ?

ocenił(a) film na 7
adas_tcz_filmweb

Któryś odcinek strefy mroku. Tam na pewno był motyw z małpką.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Ok :)

ocenił(a) film na 7
adas_tcz_filmweb

Od razu skojarzyła mi się z książką Stephena Kinga "Szkieletowa załoga" - opowiadanie "Małpa. Polecam zainteresowanym :)

ocenił(a) film na 9
smynia5

Skuszę się na tą propozycję :)

ocenił(a) film na 7
adas_tcz_filmweb

Oczywiście polecam wszystkie opowiadania z powyższej pozycji, no ale jestem Kingomaniakiem i to wiele wyjaśnia ;)

ocenił(a) film na 9
smynia5

Muszę raz sobie porównać "1408" . Tak jak z opowiadaniem i filmem "Mgła".

ocenił(a) film na 7
adas_tcz_filmweb

Może nie powinnam od razu sugerować ale mnie bardziej urzekły opowiadania. "1408" czytałam na długo przed postaniem filmu, po obejrzeniu nie miałam najlepszych wrażeń. Film 'Mgła" też nie urzekł mnie tak mocno jak opowiadanie. U mnei wynika to chyba z tego, że wolę czytać niż oglądać, moja wyobraźnia obrazuje najlepiej ;) Teraz chcę obejrzeć "Cujo" - czytałam z zapartm tchem, mam nadzieję, że film mnie nie zawiedzie.

ocenił(a) film na 9
smynia5

Ja przeczytałem opowiadanie "Mgła" dopiero po tym jak oglądnąłem film. Szczerze mówiąc to zakończenie bardziej podobało mi się to co było we filmie niż w książce.
"1408" film mi się również podobał. Więc na pewno sięgnę po opowiadanie i mam nadzieję, że również mi się spodoba.

ocenił(a) film na 7
adas_tcz_filmweb

Zatem życzę udanej lektury :)

ocenił(a) film na 9
smynia5

Dziękuje dziękuje :)