Orientuję się może ktoś co wykryli oni w domu na Anthyville? Bo ponoć wszystkie te historie z duchami w tym domu
były wymyślone przez rodzinę tam mieszkająca. Ciekaw jestem co oni wykryli?
Oraz czy historia w domu z filmu oczyszczenie wydarzyła się na prawdę? Film jest na faktach, tylko jakie fakty i ile jest
prawdziwych. Czy to naprawdę był najgorszy dom z , którym mieli do czynienia?
Od dawna wiadomo, że Amityville to bzdura. Z tego co znalazłam, to małżeństwo mimo, że wszystko wskazywało na to, że historia jest zmyślona (jedna z osób w to zamieszanych chyba się nawet przyznała, coś takiego czytałam :) ), upierało się że dom na pewno jest nawiedzony/opętany. Z tego względu - a do sceptyków nie należę - uważam, że w tej historii też nie ma zbyt dużo z tych faktów.
Odnośnie Amityville - nawet nie trzeba szukać bardziej wiarygodnych źródeł. Tutaj wszystko pokrótce jest opisane. http://strefatajemnic.onet.pl/duchy/historia-domu-z-amityville,1,3626243,artykul .html
Mnie natomiast zastanawia fakt, jak jeden koleś powystrzelał ich ze strzelby i nikt się nie obudził w międzyczasie, sąsiedzi też nic nie słyszeli. Podobno w więzieniu wskazywał na najstarszą siostrę, że niby ona ich pozabijała a potem on ją - w samoobronie. Jest też teoria, że zrobili to razem. Na yt są filmiki z wystrzałami z Marlin 336 .35 i to niezły huk, a co dopiero w zamkniętym pomieszczeniu.
To też właśnie mnie dziwiło.. Ale z drugiej strony jak Kurt Cobain się zastrzelił niby też nikt nic nie słyszał ;)
Właśnie, według większości badaczy Amityville to ściema. Warrenowie natomiast podtrzymywali, że to nawiedzenie. Były też jakieś zdjęcia, popularne zdjęcie chłopca w drzwiach na piętrze, to podobno z badań Warrenów.