Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252802
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Słabo

ocenił(a) film na 3

Może gdyby zrobiono z tego film dokumentalny, miało by to sens. Jako horror, "Obecność" jest filmem
słabym. Wyraźnie zbyt krótkim, powtarzającym schematy i straszącym widza typowym amerykańskim
podejściem (rzucanie ludźmi po ścianach) z domieszką japońskiej (bardzo zła i obrzydliwa pani
skacząca niczym żaba) stylistyki.
Zniechęca do jego obejrzenia również adnotacja, że jest on oparty na faktach, co raczej każe
przypuszczać tyle, że to wierutna bzdura. Gdyby film był oparty na faktach, powinno się zadbać o
odpowiednią oprawę i metafilmowe zaplecze, by widz te fakty mógł potem wyszukać samodzielnie.
A tak jest to po prostu kolejny film o opętaniu. Nic ciekawego.

Srebrnobury

Przecież te fakty możesz sobie wyszukać w necie.Google nie gryzie.

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

Right...
Bo w końcu to, że ktoś powiedział, że tak było czyni to faktem.

Czyli jak powiem, że jesteś idiotą, to oznaczać to będzie, że jesteś idiotą bo to powiedziałem i można znaleźć to w necie?
Dobrze wiedzieć.

Dealric

Źle napisałem.Chodziło mi o to,że te informacje można wyszukać w necie.

ocenił(a) film na 7
Srebrnobury

Dokumentalny?
Dokumentalne film opierają się na faktach...

ocenił(a) film na 3
Dealric

Ten jest rzekomo oparty na faktach.

ocenił(a) film na 7
Srebrnobury

Fakty to nie są wynurzenia ludzi zarabiających na nich, a coś co rzeczywiście można potwierdzić.

ocenił(a) film na 3
Dealric

No i podobno można. Tylko trzeba pogrzebać na temat tej sprawy, bowiem twórcy nie zadali sobie trudu przedstawienia źródeł, lub choćby spreparowania dowodów.

ocenił(a) film na 7
Srebrnobury

Jak pisałem, fakty to coś co można RZECZYWIŚCIE POTWIERDZIĆ. Słowa ludzi, którzy na tym zarabiają i mają bogatą historię oszustw to nie dowody...

ocenił(a) film na 3
Dealric

Nie da się rzeczywiście potwierdzić zjawisk paranormalnych, co nie zmienia faktu, że takowe występują w rzeczywistości.

A ja napisałem, iż jeżeli nawet nie zadali sobie trudu odniesienia do źródeł, to mogli spreparować nieco dowodów.

A jaka jest prawda, to akurat nie wie nikt.

ocenił(a) film na 7
Srebrnobury

Jakiego faktu? FAKT TO COŚ CO MOŻNA POTWIERDZIĆ. Zjawiska paranormalne nie są faktem, nie ma dowodów na to by wystąpiły kiedykolwiek, gdziekolwiek.

ocenił(a) film na 3
Dealric

Na pewno niezaprzeczalnym faktem jest fakt, że jesteś trollem, co tłumaczy podważanie przez ciebie faktów.