Uwielbiam te klimaty , dla mnie film rewelacyjny. Oceniam na hot 10. Wbrew innym wpisom lub
odmiennemu zdaniu o nim . Uważam - każdy ma prawo wypowiedzieć to co czuje. dobre kino.
Polecam. Super gra aktorska i klimacik.
Nie wiem czy taki dobry mało straszny pytanie numer 1 jak ta lalka z początku filmu namalowała coś na suficie ? przyniosła ze sobą drabinę ? a może lewitowała ? pytanie numer dwa gdy Lorraine Warren spadła w dziurę w podłodze do piwnicy Ed nie domyślił się że właśnie tam spadła ale zamiast tego jak idiota biegał po domu i pukał w ściany ja od razu wiedziałem że tak się ona znajduje co prawda film nie jest zły bo przyjemnie się go ogląda ale kilka scen było śmiesznych 5/10
Lalka była opętana, widać jak uważnie oglądałeś film . Po drugie ona ( Lorraine) od razu nie spadła do piwnicy tylko właśnie gdzieś do jakiejś szczeliny w ścianie, a ten demon chciał ją uwięzić w piwnicy i stamtąd nie wypuścić . Nie wiem co w tym horrorze dla ciebie było śmiesznego, ja mimo skończonych 30 lat , w trakcie oglądania miałem parę razy ostre ciary ze strachu, a po obejrzeniu bałem się wyjśc do kibla i szczałem do kosza na śmieci, który mam w pokoju .
No to gratuluję nerwów ze stali pamiętaj by przed 24 iść spać bo wiesz godzina duchów i te sprawy żebyś zawału nie dostał ale że szczałeś do kosza na śmieci było śmieszne :D.
Po nie jednym horrorze o duchach szczałem do kosza, bo się boje duchów i jak obejrze jakiś zajebiście straszny horror to się boje wyjśc z pokoju żeby mnie jakieś duchy nie przyatakowały . Jednak o 24 to czasami zdarza mi się dopiero wstawać bo pracuję na noce i nawet jak mam wolne to kłade się spać gdzieś o 13- 14 czasami i śpię do 23 nie raz a później siedzę całą noc .
Wiesz co ci powiem ? zazdroszczę ci że w trakcie oglądania horroru i po się boisz też bym chciał mieć takie odczucia po obejrzeniu jakiegoś filmu z tego gatunku ale tak nie jest może dlatego że jestem sceptyczny zazwyczaj oglądając jakiś horror zwłaszcza nowy w trakcie oglądania jestem po prostu znudzony a wiesz jaki moment najbardziej mnie śmieszył w filmie "Obecność" było kilka zabawnych dla mnie momentów jeden to gdy ten demon siedział na szafie i wskoczył na córkę a drugi to w końcówce gdy jeden z ptaków które latały w ogół domu wbił się w szybę i do polowy w niej tkwił :d to było śmieszne przynajmniej dla mnie a w tym że ciebie straszą horrory nie ma absolutnie nic złego podziwiam to "boje wyjśc z pokoju żeby mnie jakieś duchy nie przyatakowały " to też było dobre :d
Przecież jak ten demon zeskoczył z szafy to mało na zawał nie zszedłem. Ty to musisz mieć nerwy ze stali .