“Diabolical forces are formidable. These forces are eternal, and they exist today. The fairy tale is true. The devil exists. God exists. And for us, as people, our very destiny hinges upon which one we elect to follow.”
Jako zatwardziały ateista od paru lat mam mieszane uczucia co do tego filmu, tak jakby został nakręcony po to aby nawrócić ludzi na wiarę w boga. Czy ktoś odnosi takie wrażenie jak ja? Fakt jest taki ze niewiele wiem na temat zjawisk paranormalnych, okultyzmu itp, ale jakoś nie mogę uwierzyć, że coś takiego jak bóg czy szatan może istnieć.
hmm, ciekawa perspektywa. ja mam zupełnie odwrotnie. w ogóle nie mogę uwierzyć w to, że Bóg czy Szatan nie istnieją. ciekawe jakim jesteś człowiekiem. ja wiem jaki jestem ja, ale zastanawiam się jakim był był gdybym wierzył tak jak Ty. filmu nie oglądałem, ale zachęciłeś mnie do obejrzenia go. popytam jeszcze kogoś kogo znam czy warto. nie przepadam za horrorami. kiedyś tak, ale dziś już nie. no, ale może uszczknę coś jeszcze dla siebie z tego gatunku; pozdrawiam