Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252767
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Uwielbiam

ocenił(a) film na 10

Bezsprzecznie numer 1 posrod horrorow z ostatnich kilku lat. Buduje napiecie, zaskakuje, straszy... Bedac samemu w domu, nigdy bym tego nie ogladal. Wracam do tego filmu przynajmniej dwa razy w roku i zawsze tak samo sie boje. Rewelacja. Polecam z czystym sumieniem. Ode mnie 10/10

ocenił(a) film na 7
loogin89

Bezsprzecznie nie jest to numer 1 nawet pośród horrorów tamtego roku...
Jak obejrzysz kilka horrorów to zrozumiesz ;)

ocenił(a) film na 10
Dealric

Widzialem nie jeden, ale polec prosze cos ciekawego :)

ocenił(a) film na 7
loogin89

przejrzyj profil, od tego są oceny.

Dealric

Filmweb pokazuje tylko 30 ocenionych u każdego użytkownika, więc nic nikomu nie da przejrzenie twojego profilu.

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

Są na to proste sposoby, na które jesteś za głupi.

Dealric

I myślisz, że każdy zna te sposoby? Nie każdy jest tak przemądrzały jak ty.

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

Jak widać jesteś za głupi nawet na proste słowa, których starasz się używać...
Zajrzyj czasem do słownika.

Dealric

Nie potrzebuję. Doskonale znam znaczenie słów, które sam piszę.

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

W stopniu równie dobrym co znajomość składni języka polskiego. To znaczy zerowym...

Dealric

A jakie znaczenie ma składnia języka polskiego na forum filmowym?. Sądze, że raczej żadnego. Najważniejsze to żeby nie popełniać jakiś rażących błędów ortograficznych, składnia ma niewielkie znaczenie. Nie jesteśmy w szkole.

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

Umiejętność pisania w języku ojczystym (Wpajana przez dobre kilkanaście lat nauki) świadczy o posiadaniu podstawowego wykształcenia i jakiejś inteligencji.

Zdaję sobie sprawę, że posądzanie cię o którąkolwiek z tych cech jest równie mądre jak twierdzenie, że jednorożce istnieją, no ale...

Dealric

Jakiś większych problemów z językiem polskim w szkole nigdy nie miałem, zawsze ta trójka była. Również na maturze miałem dwie trójki, więc jakiś rażących błędów nie robię. Po za tym ty jesteś uprzedzony co do mojej osoby i się mnie czepiasz. Jakoś poza tobą nikt mi nie pisał o żadnej składni. W ogóle przeglądając forum , nikt jeszcze nigdy nic nie napisał na temat składni, co najwyżej o błędach ortograficznych.

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

O tak, jechanie na trójach to powód do dumy i dowód inteligencji...

Dealric

Żaden powód do dumy, ale nie powód do wstydu tak jak ty o tym piszesz. Zresztą na bank bardzo wielu użytkowników Filmwebu ma mniejszy bądź większy problem ze składnią. Dlaczego do nich nie piszesz, tylko mnie się uczepiłeś jak przysłowiowy rzep psiego ogona?

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

Racja, bo to ja do ciebie tu napisałem...
O chwila. To kto tu się do kogo przyczepił?;>

Rozumiem, że jesteś biednym chłopcem potrzebującym dużo uwagi, ale powinieneś szukać jej u kogoś kogo obchodzisz (choć wątpię by ktoś taki się znalazł)...

Dealric

A kto napisał do mnie o mojej składni? Jakiś inny Dealric?

ocenił(a) film na 7
Andrzejek324

Nie zmieni to faktu, że ty niczym piesek przybiegłeś widząc mój nick w temacie.

Dealric

Nie wcale nie przybiegłem. Często wchodzę na forum Obecności i przeglądam posty ludzi. A, że napisałeś nieprawdę to musiałem ją sprostować.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Dealric, przestan sie czepiac, brak Ci dowartosciowania? To wracaj do swoich gier, tutaj Kolega wyzej nic Ci nie zarzucil, ani Cie nie obrazil, a Ty jakas lipe odwalasz i sie czepiasz,po co ? Tylko zebys zaraz nie wylecial ze Bajkowe Swieta i Harrego Pottera na 10 oceniam, tak, ocenilem tak wysoko, bo na szczęscie siedząc przed filmem nie skupiam się na grze aktorskiej, czy bog wie czym,tylko czerpie przyjemnosc z ogladania, jesli juz gra aktorska jest naprawde slaba, aż razi, to odchodze od filmu, Ale nie krytykuje jak tacy jak Ty, kazdemu sie co innego podoba, ja ocenie jakis film na 10 ktos oceni na 3 i powie ze to shit. Nie na tym to polega zeby tu siedziec i sie cisnac, kazdy powinen wyrazic swoja opinie i odbiec od tematu, ale jak wspomnialem wyzej, chyba brak Ci dowartosciowania, grzecznie, nie wypowiadaj się tu, jak nie potrafisz.

Abci

To trzeba było do niego napisać ten post a nie do mnie.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

wybacz, musialem przypadkowo sie 'podpiąc' pod Ciebie, post kierowany jest do niego.

Abci

To wklej mu go jeszcze raz żeby dostał powiadomienie i go przeczytał.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Dealric, przestan sie czepiac, brak Ci dowartosciowania? To wracaj do swoich gier, tutaj Kolega wyzej nic Ci nie zarzucil, ani Cie nie obrazil, a Ty jakas lipe odwalasz i sie czepiasz,po co ? Tylko zebys zaraz nie wylecial ze Bajkowe Swieta i Harrego Pottera na 10 oceniam, tak, ocenilem tak wysoko, bo na szczęscie siedząc przed filmem nie skupiam się na grze aktorskiej, czy bog wie czym,tylko czerpie przyjemnosc z ogladania, jesli juz gra aktorska jest naprawde slaba, aż razi, to odchodze od filmu, Ale nie krytykuje jak tacy jak Ty, kazdemu sie co innego podoba, ja ocenie jakis film na 10 ktos oceni na 3 i powie ze to shit. Nie na tym to polega zeby tu siedziec i sie cisnac, kazdy powinen wyrazic swoja opinie i odbiec od tematu, ale jak wspomnialem wyzej, chyba brak Ci dowartosciowania, grzecznie, nie wypowiadaj się tu, jak nie potrafisz.

ocenił(a) film na 9
Dealric

ocenił(a) film na 7
Abci

Te śmieszne teorie;)
Od czego jest to forum? Od rozmowy o filmach. Takze wadach. Ciezko to zdzierzyc to na nie jie wchodz.
Ewentualnie sprawdz cos zanim sie wypowiesz. Problemem jest andrzejek ktory biega za ludzmi i wpycha swoje opinie. Najpierw pisze do kogo, o kim wie, ze za nim nie przepada a potem placze.

ocenił(a) film na 9
Dealric

jak sam napisales, 'od rozmowy o filmach' wiec sprawdz dobrze co tak naprawde pisałeś. Troche kultury, skoro jest to forum ,prawda :)?

ocenił(a) film na 7
Abci

Jak pisałem. Jestem kulturalny wobec ludzi dla których warto być kulturalnym (ew. takich których kompletnie nie kojarze, więc nie wiem).
Andrzejek to typowy troll, a takowe twory na kulturę nie zasługują nigdy ;)

Dealric

"Andrzejek to typowy troll". Chłopcze jak się dowiesz co oznacza trolling to dopiero wtedy się wypowiadaj. To ty się zachowujesz jak troll, non stop prowokując i wyzywając moją osobę.