PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627100}

Obecność

The Conjuring
2013
7,4 250 tys. ocen
7,4 10 1 249768
6,6 58 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Warto obejrzeć

ocenił(a) film na 7

Po obejrzeniu ,,Annabelle'' postanowiłam obejrzeć również ,,Obecność''. Myślę, że warto zwrócić na nią uwagę, gdyż można się nieźle wystraszyć, ale przede wszystkim nie ma latających flaków i litrów wylanej krwi. Film działa na naszą psychikę.Niektóre sceny, były bardzo poruszające i budzące wiele emocji, myślę, że najgorsze w tym filmie jest to co działo się z Carolyn. Jednakże, trudno mi uwierzyć w autentyczność tych zdarzeń, wydaje mi się, że w niektórych miejscach, jak np; to, że Ed Warren sam odprawił egzorcyzmy- sceny są zbyt naciągnięte.

paula8ma

Ale to prawda - bynajmniej dla wierzących - że egzorcyzm może odprawić świecka osoba, tak jak świecka osoba w razie potrzeby może ochrzcić, czy dać ostatnie namaszczenie. Czy ja wiem, cy naciągane? Może z tą strzelbą... Ale film działa na psychikę, zwłaszcza osoby wierzącej, niekoniecznie chrześcijanina. Każdy, kto wierzy w byty "wyższe" doceni film.

ocenił(a) film na 7
JaroTomik

Dopiero dzisiaj uświadomiłeś mnie, że osoba świecka może odprawić egzorcyzmy, jednak myślę, że chrzest jest łatwiejszy. Zgadzam się, że film mocno działa na psychikę.

JaroTomik

"bynajmniej" to nie to samo co "przynajmniej". szczegół taki, przez który krwawią oczy.

galateaa

Już, już, sorry, walę skruchę. Za szybko piszę.