Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253258
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

Zaskoczenie...

ocenił(a) film na 9

No nareszcie, dawno nie odczuwałem tego specyficznego poczucia zagrożenia i niepokoju
podczas oglądania filmu :) Film naprawdę godny uwagi, świetna gra aktorska, klimat !! :) Mimo, że
wszystko to już gdzieś było to jednak zlepione ze sobą w świetny sposób. Film mocny w nocy robi
silne wrażenie... 9/10

mroz84

Popieram ! Film godny uwagi .

mroz84

Czytam sobie te wypowiedzi na forum , żal mi gardło ściska jak piszą o filmie "dla dzieci" , "oklepany" 'nudny' albo 'niestraszny',
aż tu nagle czytam wypowiedź, która dokładnie się utożsamia z moimi odczuciami podczas oglądania filmu, zresztą rewelacyjnego.

ocenił(a) film na 8
mroz84

i ja się dołączam! Bardzo dobry film! :)

ocenił(a) film na 3
mroz84

Oj zrobił w nocy wrażenie... Musiałem walczyć ze sobą aby nie zasnąć. Taaaaki był ciekawy.
Ten specyficzny niepokój o jakim wspominasz to jest ciekawość. Byłeś ciekaw tego co jest sednem historii, co straszy, co będzie dalej.
Niestety w tej kwestii film poległ. Dosłownie w jednej scenie wyjaśnione wszystkie zagadki a później to już tylko nudniej.
Film zrobi wrażenie na kimś kto ogląda 1-2 horrory na rok. Jest tak schematyczny, że nawet nie straszy. 3/10 to i tak dobrze jak na ten tytuł.