Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253063
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

ale koncowka sztampowa, prosta, i w sumie slaba(?)

użytkownik usunięty
brennt

Ostatnia scena mi się nie podobała. ;/

caly film buduja napiecie, nakrecaja akcje, a pozniej zakonczenie jak z taniego horroru (ktore de facto niewiele wyjasnia) :)

użytkownik usunięty
brennt

Tak napięcie rosło z minute na minute.Dla mnie najlepszy Horror ostaniach lat. :D

ocenił(a) film na 7

gdyby nie to zakończenie dałbym pewnie 9

ocenił(a) film na 7
brennt

Racja. Liczyłem na PRZYNAJMNIEJ jednego trupa...

użytkownik usunięty
brennt

W pełni zgadzam się z autorem tematu.
Film co by nie było, trzyma klimat przez większą część filmu. Klimat w sensie takim, że przez cały czas oglądałem co się dzieje, nie nudziłem się (to bardzo ważne !) oraz obserwowałem non stop co się będzie dziać za chwilę. Jednak aż tak miło być nie mogło, ponieważ końcówka według mnie została na siłę wymyślona i wpakowana do filmu, żeby on się lepiej sprzedał publiczności - a szkoda.
Dzisiaj jeśli chodzi o horrory czy też thrillery trzeba się wykazać dobrą fabułą, ponieważ wiele kwestii zostało już zekranizowanych i mogę stać się oklepanymi tematami. W tym filmie tak się nie stało według mojej oceny, lecz gdyby końcówka filmu została inaczej przedstawiona wyszłoby to trochę lepiej. Z mojej strony oceniam film na 6.5 oraz polecam serdecznie obejrzeć tym, którzy nie mieli okazji go obejrzeć.

ocenił(a) film na 8

bardzo dobry :) polecam 8/10

brennt

Za bardzo happy endowe. Liczyłem na to, że egzorcyzm się nie powiedzie (ponieważ tylko ksiądz może przepędzić demona), matka zginie i przy okazji zabierze ze sobą jedną ze swoich córek.