Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253214
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

kino

ocenił(a) film na 9

słów kilka na temat oglądania horroru w kinie.Zawsze mówiłem że to zły pomysł i miałem racje. wczoraj poszedłem na ten film do kina seans nocny była nadzieja że będzie malo osób ale się zawiodłem ponad pól sali. no sorki ale śmiechy i głupie teksty komentujące każdą scene całkowicie popsuły seans. naprawde ciężko się wczuć w film jak za tobą siedzi grupka matołów których wszystko bawi dobrze że tak od połowy się zamknęli chyba jedna k film podziałał naprawde horror to jest gatunek filmu który najlepiej ogląda się w domu najlepiej samemu lub góra dwie osoby cp dp filmu podobał mi się naprawde kawał dobrego kina. fakt że pełen schematów typowych dla horrorów ale ogląda się miło troszkę zawiedziony jestem zakończeniem no ale można wybaczyć tak czy siak film polecam film w kinie już nie do końca

behemoth2

Ludzie smieja sie na horrorach w kinach poniewaz jest to ich taka tarcza. Boja sie jak cholera, wiec probuja strach obrocic w smiech.

ocenił(a) film na 9
Ibrah

w sumie jak już napisałem swój komentarz to też tak sobie pomyślałem. ale jest to denerwujące i jak by nie patrzeć ma wpływ często na ocene filmu bo potem taki paja siądzie na forum i napisze że film wcale nie straszny był w kinie i nic się nie bał. no nie dziwne jak siedzi z kolegami

ocenił(a) film na 7
Ibrah

Dobrze spostrzeżenie z punktu psychiki człowieka. I rzeczywiście coś w tym musi być.

ocenił(a) film na 8
behemoth2

Tez oglądałem ten film w kinie i mam takie same odczucia. Szelesty toreb i papierków wszyscy coś jedzą chrupią ,zero klimatu. A film, no mam juz troche lat i powiem ze tak jak bym oglądał ten film po raz 10 , wszystko to samo ten sam scenariusz ale film dobry. Lepszy dla mnie był sinister Bo lubie dreszczowce i tam naprawde się bałem . W sinister jest super nastrój grozy.

behemoth2

Po pierwsze mało jest filmów, które warto w kinie obejrzeć.
Po drugie ostatni film, na który poszedłem z własnej i nieprzymuszonej woli to było Terminator z Krzyśkiem Balem.
Film średni ale barachło w kinie przekroczyło granice mojej wytrzymałości. Zdarzyło mi się jeszcze dwukrotnie być w kinie z "Żoną Zofią" na horrorach i oczywiście najlepsze sceny zamiast ciszy miały piękne popcornowe tło.
Dziękuje. Kupiłem projektor i nagłośnienie i nikt mnie na kino już nie namówi. Siedze sobie sam lub z kimś znajomym. CIsza. Drinek.
Innej opcji nie ma. Nie mam już tyle nerwów by z tymi czipsożercami i blondynkami wyposażonymi w łyse karki wysiedzieć w jednej przestrzeni.

ocenił(a) film na 9
Marcin_Pomidor

a no racja czasem jest ciężko:) ostatnio miałem przyjemność siedzieć przed grupką jakiś młodych osób ja wiem średnia wieku16 po 15 minutach słuchania hihihih hahahah musiałem zmienić miejsce no nie dało się.No i generalnie też głównie w domu oglądam piwko w łapie i można się bawić

ocenił(a) film na 8
behemoth2

Ja najbardziej nie mogę przetrawić tego ciągłego jedzenia w kinie. To się staje już jakąś okropną plagą. Czy ludzie nie mogą się najeść przed lub po kinie!?

ocenił(a) film na 9
widi

jedzenie jak jedzenie mnie osobiście średnio to przeszkadza mnie dobija właśnie to gadanie i komentowanie każdej sceny owszej jak to jest komedia to spoko luźna atmosfera na sali każdy się bawi i jest w miarę ok no ale ludzie nie po to sie idze na horror żeby słuchać jakiejś nastolatki jaki to jej Dareczek jest naiwny i hihihihihihi no tylko wstać i dac w pape:)

ocenił(a) film na 7
behemoth2

Mój wieczorek z horrorem wygląda tak: seans po 22:00 jak już ciemno dookoła, do tego zasłonięte okna, kompletny mrok w pokoju, zawsze oglądam samotnie, niestety tylko 32" przed nosem, głośno podkręcony dźwięk w słuchawkach, tak żeby rodziny i sąsiadów nie pobudzić. Bardzo często przeżycia są ciekawe.

ocenił(a) film na 8
behemoth2

a ja sie z Toba nie do konca zgadzam.Film na duzym ekranie robi wieksze wrazenie niz w domu.Fakt ze inni wkurzaja np jak ja bylam na tym filmie w kinie to co chwila slyszalam nasze slynne przeklenstwo na k* :) oraz tak jak mowisz smiechy i tekst ''mi juz wystarczy,chjyba z tad ide :).
Jak juz ogladac w domu to tylko jak ma sie spory telewizor i podlaczyc do niego kompa.W innym przypadku horror w domu zdecydowanie nie zadziala tak jak powinien :D