polecacie ten film ? z różnych opisów można wywnioskować, że jest dość straszny,a takiego filmu szukam .
Wczoraj byłam w kinie. Moim zdaniem, film jest bardzo dobry, chociaż przez pierwsze pół godziny z hakiem nic się nie dzieje. Za to końcówka wszystko nadrabia. Wybrałam się w nieświadomości, że będą tam egzorcyzmy, gdzie nienawidzę horrorów z egzorcyzmami, a to jest jeszcze ponoć na faktach, dlatego szybko pożałowałam tej decyzji, ale generalnie w kinie, przy dobrych efektach dźwiękowych można poczuć niezłą adrenalinę, także polecam.
Bardzo dobry film - to nie tylko świetny straszak, lecz także dobrze pwlecione wątki dramatyczne, rodzinne i, po prostu, miłosne (Warrenowie tworzą fascynującą parę)
przylaczam sie do laxmana - film co prawda wg mnie d...nie urywa scenariuszem, ale tworcom udalo sie stworzyc naprawde swietny, oryginalny klimat grozy. Do tego dobrze dobrana obsada - serdecznie polecam obejrzenie! ;-)
Ja też polecam. Czy cię przestraszy, ciężko stwierdzić bo to zależy jaką masz wrażliwość, ale film warto obejrzeć. Genialny scenariusz i świetne ujęcia. Czuć powrót do klasyki gatunku.
również polecam. Film Naprawdę świetny. Już dawno nie podskakiwałam tak na krześle przy jakimkolwiek horrorze. Wiedza, że jest on oparty na faktach dodatkowo wpływa na wyobraźnię, a następnie na samotnie spędzoną noc :D Wczoraj oglądałam w kinie i już nie mogę się doczekać kiedy obejrzę go znów w dobrej jakości na komputerze bądź telewizorze. Efekt zaskoczenia, charakteryzacja, sama fabuła --> ŚWIETNE
Ja polecam i to z czystym sumieniem. Za horrorami nie przepadam, ale ten to po prostu kawał solidnego kina. Jest dość straszny ale non stop trzyma w napięciu, niektóre sceny są tak zbudowane że tylko czekasz aż coś ci nagle wyskoczy na ekran ale nic takiego się - w oczekiwanym przez Ciebie momencie- nie dzieje, i właśnie z tego powodu film jest dla mnie fantastycznie poprowadzony. Twórcy zachowali idealne proporcje pomiędzy tym "kiedy coś Ci z szafy wyskoczy" a emocjami bohaterów itp.
Może tak napiszę, fabuła jest całkiem w porządku, dobrze nakręcony, zrobiony, lecz mnie nie przestraszył...
jak na horrory, które do tej pory można było oglądać, ten jest naprawdę godny uwagi... czy straszny? hmmm... w niektórych momentach można było delikatnie podskoczyć ale to bardziej zasługa odpowiednio dobranego i w odpowiednim momencie głośniejszego dźwięku. Za to bardzo dobry, trzymający w napięciu klimat i fabuła też trzyma się "kupy" . :)