Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 253214
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

kto oglądał ?

ocenił(a) film na 10

polecacie ten film ? z różnych opisów można wywnioskować, że jest dość straszny,a takiego filmu szukam .

ocenił(a) film na 8
Justynax15

Wczoraj byłam w kinie. Moim zdaniem, film jest bardzo dobry, chociaż przez pierwsze pół godziny z hakiem nic się nie dzieje. Za to końcówka wszystko nadrabia. Wybrałam się w nieświadomości, że będą tam egzorcyzmy, gdzie nienawidzę horrorów z egzorcyzmami, a to jest jeszcze ponoć na faktach, dlatego szybko pożałowałam tej decyzji, ale generalnie w kinie, przy dobrych efektach dźwiękowych można poczuć niezłą adrenalinę, także polecam.

ocenił(a) film na 8
Justynax15

Bardzo dobry film - to nie tylko świetny straszak, lecz także dobrze pwlecione wątki dramatyczne, rodzinne i, po prostu, miłosne (Warrenowie tworzą fascynującą parę)

ocenił(a) film na 8
laxman

przylaczam sie do laxmana - film co prawda wg mnie d...nie urywa scenariuszem, ale tworcom udalo sie stworzyc naprawde swietny, oryginalny klimat grozy. Do tego dobrze dobrana obsada - serdecznie polecam obejrzenie! ;-)

Justynax15

Ja też polecam. Czy cię przestraszy, ciężko stwierdzić bo to zależy jaką masz wrażliwość, ale film warto obejrzeć. Genialny scenariusz i świetne ujęcia. Czuć powrót do klasyki gatunku.

ocenił(a) film na 9
Justynax15

również polecam. Film Naprawdę świetny. Już dawno nie podskakiwałam tak na krześle przy jakimkolwiek horrorze. Wiedza, że jest on oparty na faktach dodatkowo wpływa na wyobraźnię, a następnie na samotnie spędzoną noc :D Wczoraj oglądałam w kinie i już nie mogę się doczekać kiedy obejrzę go znów w dobrej jakości na komputerze bądź telewizorze. Efekt zaskoczenia, charakteryzacja, sama fabuła --> ŚWIETNE

ocenił(a) film na 8
Justynax15

Ja polecam i to z czystym sumieniem. Za horrorami nie przepadam, ale ten to po prostu kawał solidnego kina. Jest dość straszny ale non stop trzyma w napięciu, niektóre sceny są tak zbudowane że tylko czekasz aż coś ci nagle wyskoczy na ekran ale nic takiego się - w oczekiwanym przez Ciebie momencie- nie dzieje, i właśnie z tego powodu film jest dla mnie fantastycznie poprowadzony. Twórcy zachowali idealne proporcje pomiędzy tym "kiedy coś Ci z szafy wyskoczy" a emocjami bohaterów itp.

Justynax15

Może tak napiszę, fabuła jest całkiem w porządku, dobrze nakręcony, zrobiony, lecz mnie nie przestraszył...

ocenił(a) film na 7
RomanR

jak na horrory, które do tej pory można było oglądać, ten jest naprawdę godny uwagi... czy straszny? hmmm... w niektórych momentach można było delikatnie podskoczyć ale to bardziej zasługa odpowiednio dobranego i w odpowiednim momencie głośniejszego dźwięku. Za to bardzo dobry, trzymający w napięciu klimat i fabuła też trzyma się "kupy" . :)