Obecność

The Conjuring
2013
7,4 253 tys. ocen
7,4 10 1 252961
6,7 45 krytyków
Obecność
powrót do forum filmu Obecność

zakonczenie

użytkownik usunięty

fakt ze historia byla oparta na faktach spowodowal ze mialem zryta psyche przez kilka dni a porcelanowych lalek boję się do teraz. swietny film. ale zakonczenie tak bajkowe ze musialo wplynac na moja ocene tego filmu, sorry. wiem ze na faktach ale to sie zwyczajnie nie trzyma kupy. skoro ten demon niby taki potezny to jakim cudem dal sie wypedzic przez debiutanta w kwestii samodzielnego odprawiania egzorcyzmow? +to co powiedziala ta babeczka tej opętanej babeczce było tak bajkowe i amerykanskie.. no ale, zakladajac ze faktycznie, 2 slodkie i patetyczne zdania z poleceniem walki i egzorcyzm odprawiony przez amatora w tej dziedzinie wystarczyły, żeby wypedzić demona z ciała opętanej babeczki, to zaczynam wątpić w faktyczną siłę tego demona.

ocenił(a) film na 9

Ten film jest w takim stopniu oparty na faktach, jak Amityville, ,Blair Witch Project, czy Pogromcy Duchów. Jak możesz kwestionować możliwość wypędzenia przez Warrena demona, który był jednym z jego wymysłów? Równie dobrze ktoś może stwierdzić, że nie zjesz więcej ciastek, niż twój wymyślony przyjaciel. W horrorze można mówić o realności otoczenia, czy zachowania ludzi, ale dyskusja o siłach i słabościach antagonisty mija się z celem. Tak samo jak z Supermanem, Jasonem (Piątek 13), Myersem (Halloween) i każdą inną wymyśloną postacią: jest dokładnie tak silna (lub słaba), jak chcą tego scenarzyści.

ocenił(a) film na 9
Hangman108

aż zacząłem szukać przycisku "like it". Mądrze prawisz :)