PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712480}
6,9 405  ocen
6,9 10 1 405
Obietnica dzieciństwa
powrót do forum filmu Obietnica dzieciństwa

Ten najbardziej nieokiełznany zdaje się Sylwek okazał się najsilniejszym i najciekawszym z całego rodzeństwa. Przede wszystkim jego polska tożsamość jak chciał i chce ją zachować. Jego optymizm i całościowa postawa woli życia i wreszcie mądre wnioski co do bydlaków którzy ich tutaj sprowadzili, do życia jako takiego + piękny obrazek nowej miłości z Afryki :) Druga sprawa to jak szybko ta średnia dziewczynka przestała mówić po polsku. Słabe to. I wreszcie ci o których już wspomniałem - egoiści z objawami psychopatii i sadyzmu którzy wymyślili sobie że przygarniając rodzeństwo wypełnią swoje wieloletnie ubytki w poczuciu wlasnej wartości. Te obrazki ich "miłości" i prawda która wyszła na jaw...obrzydliwe. Gdzie kara dla bydlaków ? Ano w usa swoich bronią. I chyba najważniejsza refleksja odnośnie losów tych dzieciaków, otóż czy nie jest tak, że w tym życiu to tak naprawdę mamy mało do powiedzenia i tylko opatrzność boża się liczy ?

ocenił(a) film na 3
Wielki_ted

Sylwek mówi to co uważa ze odbiorca chce usłyszeć, albo raczej to co uważa że odbiorca chce usłyszeć (albo jest to tak pocięte) stąd słyszymy ze chce być polakiem i ze ma polska duszę. Zgrywa się przed kamerą jako dziecko (na lotnisku z skarbonką) jak i jako dorosły (np. podczas spaceru w halloween). Nie do końca wiadomo jak szczere są jego deklaracje i raczej stara się zadowolić swoimi odpowiedziami słuchającego niż powiedzieć co naprawdę myśli (to nic dziwnego znając jego historię). Twórcy zawiedli nie umiejąc się przez to przebić.

ocenił(a) film na 5
nibys

Tych chłopaków to w ogóle mi nie szkoda. Mali zwyrole
Ktoś kto w dzieciństwie cieszy się że znęcania nad kotem czy innym zwierzęciem nie będzie dobrym człowiekiem. Także karma.

braknicku87

Dokładnie. Psychopata zawsze będzie psychopatą. Swój na swego trafił. Tak samo odrażających, jak to małżeństwo nawiedzonych świrów. Mnie zastanawia system, który pozwolił na tę adopcję dwóm ignorantom. Gdzie pedagodzy, psycholodzy, sąd?