przystało, wszyscy (mają podłożony (marnie) angielski dubbing) mówią po angielsku! Hit.
MODERATORZY! Zmieńcie tego koszmarnego "Pyosa Ryzhiego" - znaleźć ten film na FW jest bardzo ciężko..
Jak to zmienić? To można dowolnie zmieniać tytuły, bez zasięgania opinii twórców?
Tytuł oryginalny tego filmu to "Пёс Рыжий" i został tylko zapisany alfabetem łacińskim.
Skoro zaczęto rozpowszechniać go w Polsce i w związku z tym obdarzono go polskim tytułem, to nie ma przeszkód by ktoś z użytkowników (nie musi to być moderator) wysłał kontrybucję z tym tytułem i ktoś z weryfikatorów ja zaakceptuje. Tak wygląda proces dodawania materiałów (tytułów i wszystkiego innego), tzn. każdy ma prawo wysłać. Z narzekania nie ma efektów - trzeba działać:)
Bardzo możliwe, że tak jest. Jednak ja tylko oglądam filmy i nie chce mi się włączać w najmniejsze działania na FW. Wyrobił sobie taką renomę, że powinno to być załatwiane dla takich "leniów" jak ja, a nie jest. Zamiast tego coraz częściej i coraz więcej jest filmów, których nie ma w bazie tytułów, a w programie TV FW są "na czarno". Także dzisiaj na Cinemax jest taki: "Nie strzelać" - dramat obyczajowy, Belgia. ...... Talk wygląda strona/portal uznawany przez wielu za wyrocznię w sprawach filmu. 2) To co oglądałem na TV4 to nie był ani "Пёс Рыжий" ani Pyos Ryzhiy tylko "Red Dog", a w programie papierowym TV "Obrońca".
FW bawi się w reklamy i różne gadżety, a zaniedbuje podstawy swojego internetowego bytu. L:udzie tacy jak Ty spędzają mnóstwo czasu i dostają za to "medale" w postaci "łba za ileś tam punktów", a projekt słabnie. Szacunek dla Ciebie, wstyd dla Film Webu.
Film o którym mówisz nosi oryginalny niderlandzki tytuł "Niet Schieten" i ktoś go już dodał. Obecnie czeka w kolejce, która z pewnością jest zbyt długa. Tak czy owak doczeka się kiedyś :)
Wiekszosc prawidlowych kontrybucji jest odrzucana z automatu, wg widzimisie weryfikatora. Szkoda sie szarpac...
"Пёс Рыжий" tytuł oryginalny
"Pios ryżij" fonetycznie w transkrypcji polskiej
"Pyos Ryzhiy" fonetycznie w transkrypcji angielskiej
"Пёс Рыжий" = "Rudy pies" w tłumaczeniu na polski
https://pl.bab.la/slownik/polski-rosyjski/pies