PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8254}

Obroża

Wedlock
1991
6,5 5,4 tys. ocen
6,5 10 1 5427
5,8 5 krytyków
Obroża
powrót do forum filmu Obroża

Czy kojarzy ktoś tytuł podobnego filmu w którym zamiast obroży więxniowie maja załozone coć w rodzaju dwóch odwróconych kołnierzy dla psów, a wyjście takiego więźnia poza strefę więzienia kończy się śmiercią poprzez obcięcie głowy latającymi piłami tarczowymi które trafiają dokładnie między te dwa odwrócone kołnierze.

A tak wogóle to jakie znacie filmy o podobnej tematyce wiezień przyszłości, głownie chodzi mi o starsze filmy (sprzed 2000 roku).

Ja pamiętam tylko:
Obroża
Ucieczka z Nowego Yorku
Ucieczka z Los Angeles
Kolonia Karna
Forteca 1 i 2

Podajcie swoje:D

dawid13c

Co do więzień to zajebisty jest film Twierdza (Connery, Cage) ale to raczej o wiezieniu przeszłości bo o Alcatraz. Polecam Johny English tam jest motyw więzienia przyszłości :P

dawid13c

Uciekinier z Arnoldem Schwarzeneggerem. Trafia on na chwile do takiego pudła, gdzie więźniowie latają z obrożami na szyi :)

dawid13c

ten motyw z kołnierzami i piłą kojarzy mi się z wild wild west (tylko tam było pole kukurydzy a nie więzienie). przeszedłem tu ze strony filmu "Potępiony" który można tu podać jako podobny (ale 'Obroża' o wiele lepsza - pewnie też zmienił mi się gust a sentyment do filmów z dzieciństwa zostaje)