kawałek kina. Z producentami oprócz Luttrella pracuje podobno jeszcze kilku sealsów, także nie będzie harcerki jak w szklanej pułapce :)
A tak a propos...to podobno będzie i film o Chrisie Kyle'u na podstawie celu snajpera! Wiecie coś na ten temat?
Witam, o Chrisie Kyle'u ma być nakręcony oddzielny film. Tutaj masz więcej informacji na ten temat
http://www.filmweb.pl/film/American+Sniper-2014-656040
"oprócz Luttrella pracuje podobno jeszcze kilku sealsów, także nie będzie harcerki jak w szklanej pułapce :)"
Pudło. Film jest wlasnie o harerzach ale jednoczesnie i o niczym szczegolnym. Trzeba przejsc od punktu A do B i druzyna idzie.
Wkleję to co napisałem do Twojego komentarza wcześniej, bo widzę że nie rozumiesz:
"Pojechałeś po bandzie, bo to prawdziwa historia akurat. Nie wiem co ktoś miał dodać czy ująć, ale film opowiada prawdziwą historię żołnierzy Seal Team 10, a głównie jedynego ocalałego z czwórki Marcusa Luttrella. Niestety tak to wyglądało, trzech SEALsów zginęło, zginęli także żołnierze z sił QRF SEALsi, którzy mieli ratować zaginionych i Luttrella. Jeśli jest tam patos to uzasadniony, a jeśli uważasz, że to historia jak każda inna żołnierska to pewnie tak, bo jeśli coś pójdzie nie tak to wygląda to zawsze bardzo podobnie jednak nigdy tak samo bo to są przeżycia tych konkretnych żołnierzy/żołnierza są to zawsze bardzo bolesne doświadczenia. Gdybyś przeczytał książkę Lone Survivor/Przetrwałem Afganistan Marcusa Luttrella zrozumiałbyś też dlaczego powstał sam film i czym się kierowano przy jego produkcji. Pamiętaj też, że ci żołnierze są przyjaciółmi, najlepszymi kumplami. Zastanawiam się co chciałbyś zobaczyć w filmie o wojnie na faktach, by Cię to zadowoliło?"