Mam pytanie jak jest z dystrybucją tego filmu w Polsce? Data premiery światowej podana jest na 1 2 listopada. Ostatnio oglądając galę UFC reklamowali film z datą premiery 10 stycznia. Ostatnio jak oglądałem film miał raptem osiem głosów teraz ma prawie dwa tysiące. Kiedy w końcu była premiera tego film i czy będzie w polskich kinach? Czytałem książkę, zajebista, od momentu ogłoszenia czekam na ten film a tu widzę, że w polskim kinie go nie zobaczę. O co tutaj kurde chodzi ludzie?
Nie wiem o co chodzi ale film jest gitowy. Akcja, dobre zdjęcia, muzyka i napięcie. Film można ściągnąć na torrentach tak więc premiera w polskich kinach będzie porażką. Polecam od kilku lat nie było tak dobrego filmu wojennego.
Na kinomaniaku nie było, był za to na ekino. Obejrzałem w nocy i daję 9. Jest to film, na który czekałem najdłużej, niestety kilka znaczących faktów z książki pominęli a kilka, nawet dotyczących samych żołnierzy biorących bezpośredni udział w misji pominięto. Reszta na prawdę super poziom. Wiele scen świetnie przeniesionych z książki. Chwała tym ludziom za to co zrobili i wszystkim innym, którzy wykazują się niezwykłą odwagą.