Ocalony

Lone Survivor
2013
7,5 86 tys. ocen
7,5 10 1 86465
6,1 18 krytyków
Ocalony
powrót do forum filmu Ocalony

Pytanie...

ocenił(a) film na 8

Może naoglądałem się za dużo "nierealistycznych" filmów ale czy nie mogli ogłuszyć tych
arabów,żeby mieć więcej czasu na ucieczkę ? Czemu nie wzięli na tą operację jakiś strzałek
usypiających,bądź nie zrobili tego ręcznie ?

ocenił(a) film na 6
WolferMan

ja się zastanawiam dlaczego ich po prostu nie wzięli ze sobą wycofując się (ale film na faktach więc jakieś wytłumaczenie jest)

ocenił(a) film na 8
WolferMan

Jak by ich zostawili związanych lub ogłuszonych (czy też uśpionych) to teoretycznie mieliby godzinę luzu zanim by ruszył pościg. W filmie jest o tym mowa. Gdyby ich ze sobą zabrali to mieli by niepotrzebny balast i podjęli by ryzyko, że jeden z nich coś odwali (na przykład zepchnie jednego z komandosów z góry lub zacznie w nieodpowiednim momencie drzeć japę.
Strzałki usypiające ? Równie dobrze mogli wziąć mikrofalówki na baterie słoneczne na wypadek nieplanowanej kilka dni dłużej akcji. Ich celem jest zabijanie i wyeliminowanie zagrożenia. Takiej sytuacji nie mogli przewidzieć.

Kruchy_4

sorry ale starzec i dwójka dzieciaków nie byliby dla nich wielkim zagrożeniem. powinni ich zabrać ze sobą, co było by mniej ryzykowne niż puszczenie wolno. Popełnili 1 błąd przez co zapłacili najwyższą cenę.

ocenił(a) film na 8
Smialek

No według mnie oni dokonali najgłupszego wyboru. Ale starzec i dzieci są bardzo poważnym zagrożeniem. Oni mają swój dżihad. Zginą aby wróg został pokonany a z dzieciaków w bardzo młodym wieku robią "wojowników"