film bardzo słaby..wieje nuda..poczatkowe 40 minut nie wiadomo o co biega...straszna kicha..gniot i
szkoda na to czasu
Masz jakiś uchyb? A co to troll? Bo ja sie nie znam na takim płytkim nazewnictwie. Jak ja robiłem wpisy w necie to ty leżałeś w kondomie pod szafą i wypraszam sobie takie komentarze.Nie podoba sie opinia? To wychrzaniać stad. Film jest cienki jak nie wiem. Co jedna akcja przez cały czas i strzelanka, wiec czym sie tu podniecac? Nawet filmy na faktach maja sensowna fabule coś sie dzieje tutaj praktycznie nic poza sama walka. Tyle w kwestii wyjasnienia dla dzeciuchów.
Nie no za to Twój komentarz jest bardzo "wysokich lotów" to może jednak jak Ciebie robili to najlepsze poszło na tapczan !!!
albo do dzis leży w tapczanie między oparciem a siedziskiem reszta jego iq. żal się wypowiadać dalej, znafca z ciebie jakich mało, poczytaj trochę jeszcze a potem oceniaj jn. napisano. Ja ci juz swoje powiedziałem.
przypadkiem kiedyś się na to natknąłem, nie podobało mi się, ale ty będziesz zachwycony. Wielu bohaterów, ciekawa wielowątkowa fabuła, wartka akcja, niepowtarzalne plenery itp. Przeliteruję K L A N. Filmy nieco ambitniejsze zostaw innym.
Poczytaj sobie bałwanie na temat operacji Red Wings przeprowadzonej w Afganistanie w 2005 roku to może trochę rozjaśnisz sobie w tej durnej łepetynie i zakumasz pierwsze 40 min filmu.
No tak. Jak ktoś ocenia Wanted na 9 to czego się można spodziewać jak nie żądzy "głębokiej" fabuły, teorii spiskowych i podkręconych kul.
Jak na człowieka zaawansowanego wiekowo ,który podkreśla to na każdym możliwym kroku ( wpisie na FW) to nie zła "słoma z butów " wychodzi ...........................
Mnie za to nie "wali" jak ktoś publicznie wykazuje się tak dużą ignorancją. Zazwyczaj wypada zaznajomić się z tematem zanim się coś oceni, w przeciwnym wypadku można z siebie zrobić idiotę.
Dodatkowo pragnę zauważyć, że jakakolwiek próba dyskusji z Tobą, tudzież wyperswadowanie czegokolwiek jest niemożliwe.
Nie ma to jak uważać się za Alfę i Omegę, a każdego kto się sprzeciwi za zwykłego śmiecia, nieprawdaż?
Gościu ma rację. Początek jest tak nudny, że dwa razy zabierałem się do oglądania. Potem lecą kolesie na misję, na której puszczają wolno talibów(!!!). Właściwie w tym miejscu należało przerwać seans. No ale dałem szansę. Potem jatka za jatką. Wielkie zdziwienie, że pastuch w takim tempie wlazły na górę (to już jest robienie debili z tych żołnierzy przez reżysera, bo oni doskonale wiedzą jak niebezpieczni są ci górale na swoim terenie).
Potem pan od zdjęć zaprezentował jakiś nowy myk pokazujący turlanie się z wszelkiego rodzaju terenu. Po pierwszej takiej scenie śmiać mi się chciało, że jeszcze któryś z nich się podniósł. Ale to nic, bo po dostaniu przynajmniej po jednej kulce w dupę czy nogę oni dalej się turlają po skałach i ciągle biegają(!).
Zestrzelenie śmigłowca transportowego to już śmiech na sali. Po takim numerze na tym wzgórzu nie zostałby kamień na kamieniu - przylecieliby z pięciu innych baz byle tylko zaorać wzgórze z talibami. Pomijam już nieudolny montaż, z którego wynikałoby, że pastuchy powinny trzydzieści razy zatłuc tych kolesi. Dłużyzny, dłużyzny, dłużyzny.
Na koniec wieśniak niesie (Bóg jeden wie gdzie) mapę z bazgrołami i za chwilę zjawiają się kowboje (bo wcześniej oczywiście nie wiedzieli, w jakiej okolicy znajdował się oddział). Końcowa rozwałka i jakiś patetyczny bełkot. The end.
Ja rozumiem, że film na faktach, rozumiem, że ci goście przeszli piekło ale chyba się w grobach przewracają po tym "filmie". Winię za to reżysera, który powinien porobić coś co nie szkodziłoby innym, bo po tym filmie mam wrażenie, że film był o ludzkiej głupocie a nie taki był na pewno zamysł.
Następny wszystko wiedzący YODA się znalazł . Zapoznaj sie trochę z materiałami z tej misji to naprawdę nie boli a może coś ciekawego się dowiesz . Podam nawet fajna stronkę aby Ci to ułatwić.
http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/lone-survivor.php
Niestety ale nie ale myślę że każda osoba oglądajaca filmy z napisami i osłuchana z j.angielskim da radę przeczytać i zrozumieć .
Na sam koniec to nie byli talibowie to po 1 a po 2 nie było pokazane że ich puszczają wolno cepie ;-)
Dokladnie, film moze i na faktach lecz realizacja bardzo slaba, postacie opisane mizernie, oglada sie i czeka az film sie skonczy, najbardziej chyba ubodlo mnie to ze film w ocenie na poziomie np "black hawk down" .... przeciez to filmy oddalone od siebie o kilkadziesiat lat swietlnych. szkoda pomysl byl, lecz zdecydowanie zabraklo
Potwierdzam wszystkie Twoje obserwacje. Ten film to typowy amerykański hamburger dla debili. Jednak nie zgadzam się z Twoją oceną. Ja daję jeszcze +1 za head shot. Impressive... Excellent! :-)
Przeczytaj książkę, jest w niej to wszystko co podważasz. Jest tam napisane dlaczego ich tak szybko znaleźli, jest również o tym "turlaniu się" jak to ładnie nazwałeś. Wg Luttrella, Danny, Ax i Michael byli ciężko ranni, poobijani i pomimo tego cały czas odpowiadali ogniem.
Film na faktach , ale widać jesteś dupkie.m Znajdą się ludzie , taborety , i Ty
@waga55 jak ten film to dla Ciebie kicha to proponuję sobie oglądnąć "Restrepo" oj.. dopiero sie zanudzisz.. i będziesz bluzgał.. chociaż film opowiada prawdziwą historię, która tak naprawdę nie jest niesamowicie efektowna jak to jest w filmach z Hollywood.
kolesie robia zwiad, wypuszczaja talibów, przychodzi zgraja, która wyłazi spod każdego drzewa jak karaluchy..min 200 z czego ubitych ze sto przez 4 kolesi .jeden przezyl dzieki uprzejmosci tych dobrych afganow.no i oczywisccie nadciagajaca w ostatnim momencie kawaleria...ot cała fabuła..no szczyt elokwencji...i nawet jak na faktach to co ten film mial pokazac? Determinacje wojow hamerykanskich czy ich nieudolnosc a raczej komizm sytuacyjny. 3xNIE
W ten mądry sposób można streścić każdy film :
znalezione w sieci :):)
Pewien hobbit dowiaduje się że musi wrzucić pewien pierścień do pewnej dziury w celu uratowania świata. Niestety dziura jest cholernie daleko więc idze tam przez trzy tomy ale w końcu mu się udaje....
więc to nie takie trudne zaawansowany wiekowo trollu !!
Film pokazuje, że nawet najlepsze szkolenie nie jest w stanie przygotować cię na to, co cię tam czeka, jedyne co ci pozostaje to polegać na swoich "braciach".
Film dobry, prócz tych stoków to trochę przesadzili z tą ilością talibów, ale Foka potrafi zabić kilku, kilkunastu talibów w ciągu jednej misji, więc bym się nie zrażał, dodatkowo odnośnie ich postrzeleń, jeśli nie została uszkodzona kość, ani tętnica to nie rozumiem tego wzburzenia, że dalej biegali, pod koniec gościu miał tą jedną nogę tragiczną i praktycznie nią nie ruszał.
Popełnili błąd wypuszczając talibów, ja bym ich wypuścił, ale z zawiązanymi nogami i rękoma, nie zdążyli by dobiec do wioski.
+ za całkiem ładne heady i bez większej cenzury to się chlubi.
Tak to już tu jest niestety, że jak Ci się jakiś ''przebój'' nie podoba i nawet logicznie bronisz swoich argumentów, to zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał Cię zmieszać z błotem. Nie ma się co tym zrażać czy reagować emocjonalnie bo te nastoletnie, niewyżyte prawiczki się tym żywią. Jak na to definicja trola wskazuje.
Ja się z Tobą zgadzam.
podpinam obojetnie gdzie.
Film jest zajebisty. Niewazne czy ubarwili troche fakty czy nie. Sam film jest dobry i tyle.
A ktos napisal, ze nie wiadomo o co chodzi...... Od poczatku filmu wiadomo o co chodzi. I wcale nie wiem zbyt wiele na temat wojny w Afganistanie czy tej operacji ale trzeba byc na poziomie gorszym od cepa zeby cokolwiek tam nie zrozumiec.
A co do tego, ze operacja byla sfajdana robota to juz inna sprawa. Nie przewidziec, ze nie beda sami na tej gorze i ktos moze sie napatoczyc i nie miec z gory danych rozkazow w razie takiej sytuacji i tym bardziej, ze brak poloczenia przewidziano to tego nie mozna nazwac inaczej jak spartolona robota. Wszystko dlatego, ze nie wiedzieli co mieli zrobic z tymi 3 afgancami.
A to ze tak samo dotarli na gore to tez troche dziwne no ale przyposzczajmy, ze tak szybko sie poruszaja po wlasnym terenie...
Co do wioski co mu pomogla to nizle przesrane maja. Amerykaninowi pomogli, przeciwstawili sie Talibanom, amerykanawojsko odebralo i coz, pewnie wkrotce wrocili Talibowie i rozwalili wioske cala. To juz nie obchodzilo amerykanow ale coz, inne rozwiazanie nie bylo..
Film super-
Szczerze? Serio? Naprawdę? dałeś 10 Never Back Down???? to jest dopiero gniot :D hahaha
A co do Lone Survivor to weś nie odzywaj się, oczywiście przyznaje że książka którą zdarzyło mi się przeczytać jest o wiele lepsza, i końcowa akcja jest troszkę inna, nie ma takiego rozmachu jak w filmie, ale nieważne. Film warty obejrzenia choćby dla samego zdobycia wiedzy co chłopaki w afganie robią. Kiedyś były głosy jak wszedł ten film o tym saperze w Iraku co chodzi po bombach i żyje to był dopiero film nie warty uwagi a LS jest przynajmniej oparty na autentycznych wydarzeniach i to jest jego zaleta. Koniec kropka.
To jak komentuje filmy to moja prywatna sprawa i wyrażanie opinii a tobie nic do tego. W moim odczuciu film nędzny nie wniósł nic ciekawego czego jeszcze nie widziałem. Żałosna nuda i mnóstwo głupkowatych zachowań ze strony us army hehe. Tak, więc "weś nie odzywaj sie" to możesz sobie mówić do mamusi.
mamusi? ciągnij się serdecznie, film co najmniej na 7, godny obejrzenia, jesteś w mniejszości i nie masz racji, dziękuje, pozdrawiam, dowidzenia
Chłopcze, nie wiem o czym piszesz, film zasługuje na mocne 8 choćby za montaże, właściwie brak jakiegokolwiek patosu,jeśli już to sugestywnie zamaskowany przez duży realizm i w dobrym momencie, dobrą grę aktorską (biorąc pod uwagę że w filmach wojennych nie często można się popisać) i sensowną fabułę. Jeśli piszesz tak surowe opinie bez jakiejkolwiek argumentacji to licz się z tym, że osoby które znają się na filmie nie będą zadowolone z głupot które wypisujesz. To jeden z lepszych filmów tego typu ostatnich lat jeśli nie najlepszy. Wyreżyserowany na wysokim poziomie. Jeśli Ci się film nie podoba to najwyraźniej, nie znasz się na filmie o czym świadczy fakt braku sensownych argumentów idących za twoją opinią albo jesteś trollem. The End.