PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573372}
4,9 100 tys. ocen
4,9 10 1 99598
3,5 30 krytyków
Och, Karol 2
powrót do forum filmu Och, Karol 2

Co to za niskie oceny ?? Wchodząc dziś rano na filmweb byłem przekonany, że film ma ocenę ponad 7. W krakowskim kinie cała sala "piała" ze śmiechu oglądając 2 część Karola :D Film wg mnie bardzo dobry, po śniadaniu do łóżka chyba najlepsza Polska komedia wyprodukowana w tamtym roku. Już czekam na 3 część :d

ocenił(a) film na 2
adreinho89

Chociażby dlatego, że mało która kobieta uwierzy, że Adamczyk jest w stanie budzić szaleńcze pożądanie w tłumach. Nie ujmując nic jego umiejętnościom aktorskim, skoro już nie ma oszałamiającej aparycji, mógł się nieco bardziej wysilić. Poza tym ten film jest po prostu głupi. Najciekawsze są postaci drugoplanowe, a historia się kupy nie trzyma.
I ta wkurzająca nierealność. W Polskich filmach to albo ktoś jest tak biedny, że wpierd@ala szczury na obiad i na ścianach ma lamperie, albo tak dziany, że nawet jako kelnerka ma super wypieszczone mieszkanko w Warszawie. Jakby już normalnych ludzi nie było.

ocenił(a) film na 6
korozjantka

polecam seriale obyczajowe jesli chcesz realizmu:).Poza tym kelnerka w dobrej restauracji i do tego ladna moze sporo zarobic.

ocenił(a) film na 2
luckygirl23

To chyba nigdy mieszkania w Warszawie nie próbowałaś wynająć jak Ci się wydaje, że kelnerka może sobie na to pozwolić. Poza tym pokaż mi jeden polski, realistyczny serial, w którym ten schemat nie jest powtarzany. Jak Klan, M jak miłość albo inne pomioty Tvn-u to dla Ciebie codzienność to... brak mi słów.

korozjantka

"I ta wkurzająca nierealność. W Polskich filmach to albo ktoś jest tak biedny, że wpierd@ala szczury na obiad i na ścianach ma lamperie, albo tak dziany, że nawet jako kelnerka ma super wypieszczone mieszkanko w Warszawie"
buahaha ;D Sam bym tego lepiej nie ujął. Ta nierealność psuje 90% polskich filmów. Jakby nie można było zrobić filmu o prawdziwych ludziach i prawdziwych problemach. Amerykańce tam potrafią, np: "Ja Cię kocham a ty śpisz" "Dwa miliony dolarów napiwku"

ocenił(a) film na 6
dezertx

polecam film ''Plac zbawiciela'' ;p.
Wkurza mnie , ze po obejrzeniu danego filmu myslicie ze wszystkie takie sa.Zreszta o co Wam chodzi,przeciez sa ludzie biedni jak i tacy co spia na forsie w naszym kraju:) ;p.Poza tym w USA lub w innych krajach nie powstaja takie filmy?Jasne ze powstaja ale jakos nikt sie nie czepia hehe bo wszystko co amerykanskie jest niby lepsze ;p.

ocenił(a) film na 2
luckygirl23

Tu nie chodzi o wszystkie, chociaż Plac Zbawiciela to nie jest akurat najlepszy przykład. Nawiasem mówiąc stare filmy Łepkowskiej były bardziej osadzone w rzeczywistości. A to tu to jak jakiś niekończący się spot reklamowy. Czekałam aż pokażą mu metkę na majtkach i markę papieru toaletowego. Wszystko śliczne, kolorowe, kobiety głupie jak w reklamie Eurobanku, prezesi banków zresztą też. No i szef głównego bohatera i jego koledzy z pracy też tępi...