PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573372}
4,9 100 tys. ocen
4,9 10 1 99598
3,5 30 krytyków
Och, Karol 2
powrót do forum filmu Och, Karol 2

Dlaczego warto pójść na te film ?

1.Obsada- W filmie zobaczymy kwintesencje polskiej kobiecości (pomijając może panią Foremniakową, chociaż na pewnych ujęciach widać iż pomimo wieku trzyma się świetnie). Aktorki grają świetnie, odważnie, naturalnie z nutką frywolności -nawet pani Mucha nie wypadła najgorzej i zagrała bardzo przystępnie. Świetne kreacje, stylistyka która będzie cieszyć oko płci męskiej. -Raj dla mężczyzn.

2.Fabułą- W filmie spotykamy nie tuzinkową fabułę, która napewno każdego zaskoczy swą nie przewidywalnością. Wiele jest polskich komedii których fabułę da się przewidzieć zaś tutaj do końca nie jesteśmy pewni co napotka naszego Karola.

3. Humor- Tak ! Tutaj duży plus. Scenariusz jest pozbawiony "k*rw" ," ch**ów" ,Dzięki czemu mamy ukazane charakterystyczne poczucie humoru z wysokim poziomem kultury, które bardzo bawiło w kinie osoby młode a nawet i w podeszłym wieku.

Ocena 8/10. Serdecznie polecam :)

ocenił(a) film na 6
SensitivE91

Ad. 1 - racja, to studium kobiecości, nawet tej dojrzałej. podoba się nie tylko mężczyznom (!), fantastyczne sceny striptizu w wykonaniu każdej z aktorek.
Ad. 2 - film na pewno można zaliczyć do grona tych najmniej ambitnych, co nie znaczy, że fabuła nie zaciekawia. jest wręcz przeciwnie - nie można się doczekać następnej sceny, żeby zobaczyć, co się będzie działo.
Ad. 3 - pod względem dialogów nie jest może fenomenalny (porównując do innych polskich komedii), ale i tak sprawia, że co kwadrans przynajmniej 3/4 sali wybucha głośnym, szczerym i niepohamowanym śmiechem. wbrew pozorom, wcale nie ta głupsza część.
też POLECAM !

ocenił(a) film na 8
kiki222

"co kwadrans przynajmniej 3/4 sali wybucha głośnym, szczerym i niepohamowanym śmiechem"

Tak to prawda lecz punktem kulminacyjnym był motyw z taksówką z w lesie. Widownia mało nie zeszła ze śmiechu :)

ocenił(a) film na 6
SensitivE91

o tak ! zdecydowanie. jak ja byłam w kinie, to tak samo ludzi rozbawiły jeszcze dwa fragmenty - ten, w którym Karol mówi: 'kiedyś, jak myłem zęby, to na mnie patrzyłeś' :) i ten, kiedy jego ojciec komentuje tę poligamię: zaje*isty pomysł ;p
dialogi świetne. :)

SensitivE91

Zgadzam się. Film bardzo mi się podobał. Miło spędziłam czas. Aktorki tam grające bardzo mnie pozytywnie zaskoczyły. Fabuła filmu też była zaskakująca i nieprzewidywalna. I ten humor, który rzeczywiście śmieszył.

Scena z taksówką w lesie genialna!!!

Angelina_7

Jak dla mnie to mozgotrzep pierwsza klasa, cos w stylu M jak milosc. Tandeta straszna, w polowie filmu bylem tak zmeczony filmem ze gdyby nie moj Kwiatuszek wyszedl bym z sali. Kolejny przyklad filmu o niczym, zadnej fabuly, zadnej akcji czegos co sprawia ze film ciagnie i chce sie go ogladac dalej. Kilka udanych skeczy ktore mozna bylo zobaczyc w 5 minut i nie meczyc sie przez reszte filmu. Ode mnie dostaje note 2/10 za epizodyczny dobry humor, ktory w filmie sie znajdowal, ale Moj Kwiatuszek jest innego zdania niz ja, dlatego posta kieruje tylo do plci meskiej, zeby przemysleli wizyte w kinie na tym seansie.

Pozdrawiam

SensitivE91

Jak dla mnie to mozgotrzep pierwsza klasa, cos w stylu M jak milosc. Tandeta straszna, w polowie filmu bylem tak zmeczony filmem ze gdyby nie moj Kwiatuszek wyszedl bym z sali. Kolejny przyklad filmu o niczym, zadnej fabuly, zadnej akcji czegos co sprawia ze film ciagnie i chce sie go ogladac dalej. Kilka udanych skeczy ktore mozna bylo zobaczyc w 5 minut i nie meczyc sie przez reszte filmu. Ode mnie dostaje note 2/10 za epizodyczny dobry humor, ktory w filmie sie znajdowal, ale Moj Kwiatuszek jest innego zdania niz ja, dlatego posta kieruje tylo do plci meskiej, zeby przemysleli wizyte w kinie na tym seansie.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
SensitivE91

byłam ze znajmomymi świetnie sie bawiliśmy, nawet zostaliśmy do końca napisów i oglądaliśmy zabawny striptiz w wydaniu kobiecym i męskim:) z poczuciem humoru, warto polecam gdyż dawno się tak nie uśmiałam na polskim filmie