Jak pewnie wielu zauważyło nastąpił typowy podział, czyli komu się film podobał a komu nie. Tylko że ostatnio napłynęła fala fikcyjnych kont z których ocenia się tylko film Och Karol 2 i tylko na 10/10. Tak więc proszę żeby te osoby które naprawde mają jaja (albo są kobietami i im się podoba) napisały tu dlaczego film się podoba/nie podoba. Chodzi mi głównie o pełne uzasadnienie a nie np. takie:
"Ha ha fajny film, najlepsza polska komedia, dawno się tak nie śmiałam <3"
ani taki
"Kurde, do dupy, załosne, kto to kręcił?!?!?!"
Takich komentarzy jest właśnie najwięcej a ocena filmu rośnie jakby to było arcydzieło. Więc tych którzy zdecydują się wypowiedzieć proszę o napisanie dlaczego. Co było mocną stroną (jeżeli taka była), co słabą (jeżeli taka była).
Film mi się nie podobał. Żałosna fabuła (to nawet nie jest sequel), przekłamany obraz rzeczywistości, brak kawałów i ogólnie bez humoru, służył tylko pokazaniu wszystkich ładnych aktorek przy jednym Adamczyku żeby ludzie mieli o czym gadać. Mnie ogólnie już na początku odstraszył sam plakat i zwiastun. Mogłem iść do kibla i się podetrzeć tymi pieniędzmi zamiast wydawac je na bilet na seans. Nie polecam nikomu i zanim zasugerujesz się opinią kogoś kto wypowiada się pozytywnie, zobacz ile filmów ocenił.
O, super, w końcu ktoś z konkretami! Też chciałam to policzyć z ciekawości, ale mi się odechciało. Fajnie, że Ty to zrobiłeś. To znaczy tak myślę, że tak zrobiłeś, bo z taką pewnością się wypowiadasz, że na pewno masz jakieś dowody, żeby wysnuć takie wnioski. Zatem bardzo Cię poproszę o zestawienie osób, które:
- są wg Ciebie fikcyjnymi kontami, głosują tylko na OK2 i dają mu 10/10
- są wg Ciebie fikcyjnymi kontami, głosują tylko na OK2 i dają mu 1/10.
Ja miałam wrażenie, że więcej jest tych drugich, ale może się myliłam widząc pewność, jaka bije z Twoich sądów. Pozdrawiam serdecznie ;)
jest zdecydwanie wiecej tych pierwszych... zaklada sie konta, daje 10 i nawet nie wpisuje na forum, bo wtedy latwiej jest cos takiego zdemaskowac.. prawda jest taka, ze ocena poszala gwaltownie w gore wczoraj w ciagu jakiejs godziny- ciagle ktos pikal arcydziela... chlam, chlam, i jeszcze raz chlam... filmu nie widialem, wiec sie nie wypowiadam...
Tak samo jedynkę można dać bez wpisywania się na forum. Żaden dowód. No wczoraj była premiera dopiero, więc nic dziwnego, że ludzie zaczęli oceniać po obejrzeniu filmu i przybyło ocen. Znowu żadnego dowodu nie masz, że się to wydarzyło "w ciągu jednej godziny".
Nie mówię, że nie masz racji, mówię, żeby nie dać się zwariować, bo jak na razie to wszystkie oskarżenia, jakie widzę to wyssane z palca na podstawie żadnych dowodów.
No nic, nie ma co piany bić. To mój przedostatni post nie na temat filmu :)
Prosze oto lista http://www.filmweb.pl/film/Och%2C+Karol+2-2010-573372/discussion Niestety jest pomieszana ;). A moje dowody to użytkownicy którzy wczoraj od południa tępili te trolle i widzieli co się działo. Sam przecież nie zrobię tej listy bo nie jestem moderatorem ale zobacz całą dyskusje i pooglądaj profile tych którzy ocenili dobrze. I zdecydowanie więcej jest tych pierwszych.
Aha, czyli nie masz żadnych dowodów. OK, dobrze wiedzieć, że tak sobie tylko pobajdurzyłeś z rana :) Miłej soboty OAO.
Film trochę jak odgrzewany kotlet, tylko aktorzy inni. Wg. mnie 4/10. Totalną klapą tego nazwać nie można ale jakimś cudem też nie.
Adamczyk jeszcze jakoś sobie poradził chociaż ciągle kojarzę go z rolą papieża ^^
Zielińska ciut sztucznie, Żmuda poniżej krytyki, Glinka znakomicie, Foremniak hmm nawet, Socha też bardzo dobrze, o Annie M. nic nie napiszę.
Poza tym zalezy kto co lubi.
No widzisz, a ja lubię z Tobą rozmawiać i będę, bo mi się nie podoba Twoje podejście. Sam chcesz obiektywnych ocen filmu, ale jesteś tutaj najmniej obiektywną osobą. W innej dyskusji podkreśliłem, że przynajmniej można z Tobą podyskutować na poziomie wyższym niż na forum innych serwisów (teraz widzę, że grubo przesadziłem z Twoją oceną).
Widzę, że jakość Twoich wypowiedzi, w przeciwieństwie do oceny filmu leci w dół. Gdybym wszedł na ten poziom, to powiedziałbym Ci więcej na temat Ciebie i Twoich bliskich, tak jak Ty to robisz! CAŁY CZAS BEZPODSTAWNIE I BEZ ARGUMENTÓW! Zostań politykiem.
Tutaj już nie chodzi o film, tylko o takie trole jak ty. Gadaj zdrów, wypieraj się. Prawda niestety jest oczywista.