PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573372}
4,9 100 tys. ocen
4,9 10 1 99598
3,5 30 krytyków
Och, Karol 2
powrót do forum filmu Och, Karol 2

-Adamczyk i jego krągłości
-Adamczyk i rozstępy
-i galaratowaty brzuszek
-byznes w wielkim mieście oczami prowincji
-rajdowa jazda po zakorkowanej metropolii, obowiązkowo g...francuskim autkiem
-stadionowy dowcip np. o klubie gogo w towarzystwie
-liderzy bankowości na szkoleniu u gościa z profi okularami
-prawdy o związkach w wydaniu ITI, mono, stereo, poli i homogenicznych...
-Glinka szczytująca podczas prezentacji oferty turystycznej
-sceny erotyczne z pogranicza komedii i horroru klasy B
-drewniane gwiazdy ekranu z zażenowaniem udające striptease
-katolicka konsekwencja drug party w lesie a następnie śliczny ślubik
-zasada że jak się ładnie pokaże góry/las/morze to widzowie nawet Plebanie obejrzą na dużym ekranie
-PRowe klony wrzucające na fora teksty "10/10 lekka komedia" haha....haha....
-szkoda w ogóle czasu na komentowanie...

A teraz powiedz TAK i powtórz za mną:
TAK jestem durniem, że kolejny raz idę na polskojęzyczny film i liczę że nie będzie
żenujący, TAK jest mi głupio, wstyd i nie wiem gdzie skierować wzrok jak widzę że w sumie połowa sali NA SERIO się śmieje, TAK nie rozumiem świata, TAK do końca to nie jest to złe, TAK to już na prawdę ostatni raz idę na coś co podpisało się ITI, Łepkowska, Wereśniak...

ocenił(a) film na 6
rauf1

napiszę bardzo krótko, Ty jesteś żenujący
EOT

rauf1

stary, twoja wina... w ogole nie powinienes sie znalezc w tym towarzystwie... bo zostalo ci jeszcze kilka szarych komorek... i dlateog jestes neiszczesliwy teraz..

ocenił(a) film na 2
klimek8

Zaraz nieszczęśliwy....raczej zażenowany.
Ale nie o to chodzi, co się komu...

Są też dobre strony seansu. Postawa niewiele starszego ode mnie Adamczyka skłoniła mnie do intensywniejszego dbania o dietę i sporty. Koniec z pifkiem na dobranoc, drinkiem na nartach co Apres i jedzeniem po 18.
Po prostu nie mogę tak wyglądać ;)

A film, jak to film polski, do zapomnienia...Gorąco polecam 2/10 !!!

rauf1

dobre święta racja

rauf1

Tak!
Koniec.

ocenił(a) film na 2
rauf1

Przypomniało mi się ze starych czasów, dlaczego nasze kino "młodzieżowe" jest takie drętwe (oczywiście te w miarę współczesne).
Wszystko tam było fałszywe, udawane, głupie, przerysowane i nienaturalne. Dzieci udają dorosłych, walą tekstami które im stają w gardle, wszystko to trąci fałszem. "Młodzieżowo" mówiąc, ściema ;)
"Ooo Klops 2" jest bardzo podobny, z tym że to dorośli udają dzieci (szczególnie kobiety), Warszawa udaje Manhattan, Peugeot udaje fajne auto, Krakowskie Przedmieście udaje że jest w centrum i jeździ się tamtędy do pracy, nieudacznicy udają bankowców, okularnicy profi trenerów a Mucha że lipoliza laserowa działa dłużej niż edycja You Can Dance...

To jest największy problem scenarzystów, realizatorów, aktorów wreszcie. Oni sami w to też nie wierzą, i dlatego jest to takie wkurzające, i dlatego potem oglądamy męki na ekranie.
Szczerze wątpię czy praca przy tym gniocie mogła być dla kogoś zabawna.

Tu się nic nie zmieniło, jest film polski, jest żenada...