PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573372}
4,9 100 tys. ocen
4,9 10 1 99600
3,5 30 krytyków
Och, Karol 2
powrót do forum filmu Och, Karol 2

Miałem okazję być wczoraj na przedpremierze w Krakowie! Powiem tak, nie lubię tego całego nurtu komedii romantycznych jaki rozprzestrzenił się w Polsce ostatnimi laty, choć do każdego filmu podchodzę bez uprzedzeń.
Nie ma co oczekiwać Bóg wie jakich uniesień, zaskoczeń itp. chodzi tutaj o ROZRYWKĘ (tylko i wyłącznie) grunt żeby reżyser nie potraktował ludzi jak idiotów(patrz Pazura) i wyszedł poza oklepane schematy (most świętokrzyski, biegnąca w strugach deszczu kobieta i 20-latek prezesem wielkiej korporacji, mieszkający w ogromnym mieszkaniu z widokiem na Pałac Kultury).
Wereśniakowi się to jak najbardziej udało! Dodać wypada, że jego "Zakochani" to też wyjątek i wg mnie jedna z najlepszych polskich komedii romantycznych!
Co do Karola...
Po seansie nie miałem poczucia zażenowania, śmiałem się wielokrotnie, i o to chyba w tego typu filmach chodzi...
Film na pójście z dziewczyną do kina jak znalazł, pewnie będzie jeszcze grany w walentynki więc to chyba najlepsza opcja, bo kobieta będzie usatysfakcjonowana a i facet nie będzie narzekał, bo ładnych kobiet tam w brut.
Rozrywka w najczystszej postaci, do tego nie głupia, a to w polskim kinie już coś!
Jak na filmy w swojej kategorii z czystym sumieniem mogę dać 8/10!

ocenił(a) film na 8
marcinn_ek

Uff, miałem nadzieję, że zanim pójdę do kina to trafi się tu jakaś sensowna opinia o tym filmie, a nie tylko bzdury typu "nie widziałem, ale film jest do kitu", jakich tu sporo.
Ja idę dzisiaj w Poznaniu i cieszę się, że mogłem poczytać, co napisałeś (dzięki :) ). Jeśli film jest choć w połowie tak dobry jak piszesz, to już będzie dobrze - choć wiadomo, każdy różny gust ma.
W każdym bądź razie dzisiaj się przekonam co i jak. Pozdro

ocenił(a) film na 9
marcinn_ek

Dzięki za opinie;) Też się wybieram na ten film:)

marcinn_ek

No i nie wiem co mam myśleć. Wierzę że masz dobry gust filmowy marcinn_ek ale randalll w jednym z postów napisał że także był na filmie i niezbyt mu się podobało. Oto jego recenzja http://randalll.blox.pl/html . Sam zresztą też nie wierzę w polskie kino.

ocenił(a) film na 9
Pablo991i9

randalll to oszołom! Wypisuje na swoim blogu bzdury jakich świat nie widział. Pytanie tylko po co to robi? Chce być pierwszy? Lepszy? Mądrzejszy? Myśli, że jak obrazi filmowców to mu to doda splendoru? Raczej NIE! Zamiast obrażać twórców Och Karol 2 mógłby przynajmniej zadać sobie trochę trudu i pójść do kina.
Randalll swoje bzdury opublikował 8 stycznia 2011 czyli na tydzień przed pierwszym pokazem kinowym. Raczej nie brałbym pod uwagę tej miernoty Randallla przy podejmowaniu decyzji "pójdę / nie pójdę" Warto zapytać jednak kogoś bardziej wiarygodnego!

Film widziałem i polecam! Nie interesują mnie nazwiska twórców i to czy są mistrzami czy patałachami. Oceniam to co widziałem bez jakichkolwiek prywatnych wycieczek niespełnionego "tfurcy". Polecam! Moja ocena 9/10 . O ile komuś nie zaszkodzi popcorn to nie wyjdzie z kina znudzony, zniesmaczony czy zawiedziony! Och Karol 2 to ponad 90 minut bardzo dobrej zabawy.

nanoholic

Czyli pozostaje mi tylko iść i zobaczyć. Randalll czy nie randalll nie daję filmowi dużych szans.

ocenił(a) film na 8
marcinn_ek

Nie chcę mnożyć wątków, więc dopiszę się jeszcze raz do tego. Szczególnie, że moje odczucia pokrywają się z grubsza z tym, co napisał marcinn_ek. Drobne różnice w opinii nie wpływają na to, że ocenę wystawię filmowi podobną i że dołączam do powyższego. Pozdro dla wszystkich, którzy mieli okazję być wczoraj w Poznaniu :)