PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573372}
4,9 100 tys. ocen
4,9 10 1 99600
3,5 30 krytyków
Och, Karol 2
powrót do forum filmu Och, Karol 2

Dzisiaj byłem w kinie na tej głośno reklamowanej komedii. Naprawdę warto obejrzeć. Szczególnie jak komuś podobała się wersja z 1985 roku. Bardzo ciekawe przeniesienie tamtej historii w nowe realia. Moim zdaniem świetny remak. Adamczyk udowadnia, że niesłusznie został zaszufladkowany do ról tylko wielkich Polaków. Kolejna po „Nie kłam kochanie” udana próba zerwania z wizerunkiem aktora grającego poważne role w poważnych produkcjach. Aktor naprawdę wielkiej klasy. Co do damskiej obsady fenomenalna Katarzyna Glinka (szkoda, że tak późno pojawia się w filmie), niezła Marta Żmuda-Trzebiatowska (zupełnie inna rola niż rola Ani w nie kłam kochanie), charakterystyczna Mucha. Małgosia Socha również coraz lepiej radzi sobie w komediach romantycznych. W Och Karol gra zupełnie inny typ dziewczyny niż w Śniadaniu do łóżka. Na uwagę zasługuje jeszcze niezły soundtrack .
Jedyny mankament to zbyt kolorowa polska rzeczywistość gdzie jak napisano w recenzji filmweb’u nawet kelnerkę stać na wynajem dużego mieszkania w centrum stolicy. Ale właśnie po to powstają tego typu filmy żeby można sobie było popatrzeć na rzeczywistość przez różowe okulary, przez chociaż te dwie godziny seansu.
Komedia Och Karol 2 zapewni świetną rozrywkę przez prawie dwie godziny seansu. Gorąco polecam.

richierich2

>>na tej głośno reklamowanej komedii.
Nic nie słyszałem i (nie licząc plakatu) nic nie widziałem.