Super komedia. Zabawna, dobrze nakręcona, ze świetną obsadą, grą aktorską i muzyką. Już dawno w kinie nie było tak dobrego polskiego filmu. Sam poszedłem do kina z mieszaną miną, ale dużymi nadziejami i szczerze mówię, że nie zawiodłem się! Nie wiem skąd te słabe oceny (nie sugerujcie się nimi, zobaczcie film i sami się wypowiedzcie). Mam nadzieję, że inne polskie filmy zachowają ten poziom!
to sa naduzycia - i to trzeba zglaszac... jest to po prostu dranstwo... 'mam nadzieje, ze inne polskie filmy zachowaja ten poziom', ale wymyslili... zygac sie chce...
A gdzie tam, nawet nie potrafią chować ip :) Wszyscy są z Warszawy, czyli siedziby większości wytwórni filmowych. Powinni się trochę wysilić. Przynajmniej dać ocenę nie tylko "Och Karol" i wypowiedzieć się na forum innych filmów, ale nie. Nie pomyśleli.
Witam Panowie, widzę że komentarz Was ruszył, a od tematu można odejść na wiele sposobów, na przykład czepiając się nicka, oceny, komentarza itp. Podejrzewam tylko, że nikt z Was tego filmu w przeciwieństwie do mnie nie widział, jak tacy z Was znawcy polskiego kina, to niech ktoś poda dobrą polską komedię ostatnich lat. Grifter może lepiej wypowie się na temat filmów, które oceniał na 10? Pewnie już zarobiłeś na tych ocenach majątek :D no bo przecież 50 gr za każdy Ci dali. Do pablo991i9, jakbyś wiedział jak działają oceny na filmwebie i miał małe pojęcie o działaniu stron internetowych to wiedziałbyś, że z tego samego IP można dodać wiele ocen, więc po co komu zmienianie IP.
Nie wypowiadałem się do tej pory na filmwebie, a do dodania takiego komentarza i tak wysokiej oceny skłoniła mnie ocena wystawiona przez krzykaczy takich jak Wy, którzy filmu nie widzieli, a z góry piszą, że lipa. Film zasługuje na wiele więcej niż wskazywałaby to ocena na filmwebie, ale myślę że zweryfikują to oceny ludzi w najbliższym czasie.
A może to ktoś Wam płaci za obrzucanie błotem. Rzucajcie więcej to się dorobicie. ;)
Wiem że można dodać wiele ocen ale nie można zakładać wielu kont bo system to wykrywa. Kiedy zakładasz sobie 3 konto w ciągu 24 godzin poinformują cię że z twojego IP powstało za dużo kont i możesz sie do tego odwołać pisząc na email administracji. (bo zdaje sobie sprawę że niektóre osiedla mają jedno IP a że filmweb jest dość popularny w ciągu 24h moga powstac 3 konta od 3 niezależnych osób)
Co do komedii to proszę bardzo: Kiler, Czas Surferów, Chłopaki nie płaczą, Ciało, U Pana Boga za... (cała trylogia), Pieniądze to nie wszystko, Zróbmy sobie wnuka (no, ta już trochę moze gorsza) i wiele, wiele innych...
I jakoś ci nie wierzę że założyłeś sobie konta z pomysłowym nickiem karolls nie tylko po to żeby ocenić Och Karol 2.
Widzę, że wypisałeś prawie wszystkie polskie komedie od lat 90' (ostatnie lata?). Z tego co napisałeś to ostatnia dobra polska komedia powstała jakieś 7 lat temu pomijając trylogię, która notabene i tak zaczęła się kilkanaście lat temu.
Co do mojego konta, to szczerze mógłbym obstawić, że mam je na filmwebie dłużej niż Ty, bo około 8 lat temu, kiedy na filmwebie trzeba było mieć konto żeby oglądać/pobierać trailery filmów i właśnie temu to konto służyło (pewnie tego już nie pamiętasz).
A wracając do nicka to może to dziwnie wyglądać, ale łatwo o taki nick jak na imię ma się właśnie Karol. Zabawny zbieg okoliczności, ale gdybym chciał promować ten film tylko dlatego, że ktoś mi za to płaci to pewnie użyłbym czegoś w rodzaju "brzydula".
Moja ocena to po prostu reakcja na wynik, który film miał jak wszedłem na stronę (3.8). Temu filmowi należy się więcej. Z resztą ocena rośnie, a premiera dopiero dzisiaj. Zobaczymy jaka ocena się zmieni w ciągu tygodnia. Myślę, że w górę.
Swoją drogą pozdrawiam... Przynajmniej można sobie podyskutować trochę kulturalniej niż to wygląda na forum ONETu. Ale widzę, że podejrzliwość i doszukiwanie się konspiracji jest wszechobecne.
Czas Surferów, Ciało, Pieniądze to nie wszystko... Miłych lat 90. Nie określiłeś o jaki przedział czasowy dokładnie ci chodzi.
Zobacz film i dopiero się wypowiadaj! Zestawiasz ze sobą komedie, porównujesz je, ale od początku jesteś ANTYfanem Och Karola, chociaż NAWET GO NIE WIDZIAŁEŚ.
Nie masz argumentów, nie widziałeś, to nie wypowiadaj się! Kończę Tą dyskusję, bo poziom jednej z Twojej wypowiedzi w innej dyskusji:
http://www.filmweb.pl/film/Och%2C+Karol+2-2011-573372/discussion/Do+wszystkich+- +Opinie+o+filmie,1546835
przypomina mi dyskusje z forum ONETu. Szkoda poświęcać Ci czas, mam nadzieję, że inni to zauważą.
Film już się obronił, a jeszcze wszystko przed nim, natomiast Ty zapisałeś się tutaj jako hipokryta, wypowiadający się bez podstaw i argumentów. Gratuluję!
film byl sredni poczucie humoru marne .. szkoda kasy ..na blada naciagana komedie..
wszyscy sie smieli z prostego tepego humoru ....
idac na takie filmy nakrecacie koniunktore polskich gniotow ! ja tylko dlatego poszedlem ze zona chciala..
Możesz mówić co chcesz, ale kitu nie wstawiaj... Masz te konto 8 lat, tak? Przez 8 lat oglądałeś trailery, czy po ośmiu latach nie używania filmwebu, przypomniałeś nagle sobie, że posiadałeś kiedyś konto, pamiętałeś jeszcze nick i hasło?
Masz tylko 2 wypowiedzi i jeden oceniony fim. Naprawdę nie miałeś ochoty, by wystawić ocenę innym filmom? Tylko weszłeś w jednym celu, taki wniosek.
Przez te 8 lat konto było nieczynne czy po prostu nie wystawiałeś ocen bo ci się nie chciało, nie wypowiadałeś się bo po co. Przecież konto do tego tylko służy od lat.
Możesz nazywać się Karol ,ale prawdą jest, że założyłeś dopiero co, te konto, by wypowiedzieć się akurat w tym temacie i tylko po to, by wystawić ocenę i trollować. Szkoda tylko że nie pomyślałeś wcześniej, dla pozoru mogłeś wykonać inne ruchy na filmwebie, a nie tylko siedzieć na stronie tego filmu...