PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573372}
4,9 100 tys. ocen
4,9 10 1 99598
3,5 30 krytyków
Och, Karol 2
powrót do forum filmu Och, Karol 2

Film beznadziejny , skierowany przede wszystkim dla idiotów , aktorstwo na miernym poziomie , wszechobecny Adamczyk którego morda nie znika z repertuaru kin . Nie polecam

accadacca

A gdzie go obejrzałeś, jeśli pokaz przedpremierowy jest dopiero za kilka godzin ? Chyba, że się mylę.

ocenił(a) film na 1
siekiera0700

ma sie te dojscia, wiec sie zobaczyło

siekiera0700

Były już pokazy przedpremierowe. Kilka osób już tu pisało swoje opinie.

ocenił(a) film na 8
Pablo991i9

Ale nie cztery dni temu, kiedy acca_jakoś_tam napisał(a) swoją "opinię". Przyśniła Mu/Jej się najwyraźniej. A dojścia to może i ma, ale do warzywniaka na osiedlu.

Aaaa, sorry, niepotrzebnie się w pyskówkę wdaję. To Filmweb, łatwo tutaj ponosi człowieka, jak czyta niektórych. Chciałby się czegoś dowiedzieć o filmie tym czy tamtym, a żeby się do czegoś sensownego dokopać musi przeczytać tonę bzdur, takich jak powyższa.

janek_em

Umrzyj, dobrze?

stonedfish

Zapal skręta i obejrzyj Zeitgeist.

klandestino

zapal zeitgeist i obejrzyj skręta

accadacca

No właśnie, a w Lublinie 12 seansów dziennie, także na Czarnego Łabędzia już zabrakło czasu i po prostu go nie będzie...

ocenił(a) film na 1
jacket

No właśnie. Jestem z Rybnika i też cierpię.

ocenił(a) film na 8
jacket

Sorki, ale trzeba być debilem, by myśleć, że dany film nie leci w kinie, jak to napisałes "z braku czasu"...

ocenił(a) film na 9
accadacca

Radzę jednak najpierw obejrzeć a potem się wypowiadać.
Kurcze! Dlaczego na filwebie ciągle spotykam pseudo znawców, którym wydaje się, że nazwisko aktora w filmie deklasuje całą produkcję? Czyżby siedzieli tu sami zakompleksieni znawcy tematu, którzy nie muszą oglądać filmu żeby wiedzieć jaki jest?
Kolejny oszołom accadacca "ma dojścia" do czegoś co nie istniało w dniu kiedy pisało To/Ono swoją mierną i nikomu niepotrzebną opinię!

Uwaga do moderatorów filmwebu: chcecie dobrej dyskusji na swoim portalu? Pilnujcie by oszołomstwo nie spamowało! To naprawdę pomaga!

Byłem na pierwszym publiczny pokazie tego filmu i jestem zaskoczony! Myślałem (podobnie jak accadacca), że "znowu Adamczyk" ...i wiecie co? Przeżyłem szok! Bo nie tylko Adamczyk, ale KAŻDY w tym filmie pokazał klasę! Od roli pierwszoplanowej po statystę w trzecim planie. W filmie Och Karol nie ma przypadku! Od początku do końca czuje się, że na planie był reżyser i wiedział czego chce!

ocenił(a) film na 8
nanoholic

Ja myślę, że moderatorzy Filmwebu nic z tym nie zrobią z prostej przyczyny - więcej napinek = więcej kliknięć. Piana się toczy, "posty" (piszę w cudzysłowiu, bo raczej powinienem napisać "bełkoty") są produkowane, interes się kręci. Szkoda tylko, że cierpią na tym normalni widzowie, którzy chcieliby poznać sensowne opinie o filmach, a nie wróżenie z fusów i jasnowidzenie na podstawie nazwisk na plakacie.

Ale jest też jasna strona medalu. Niezależnie od tego, ile ktoś będzie szczekał - dobre filmy obronią się same. I sadząc po tym, co widziałem na premierze w Poznaniu - "Och, Karol 2" spokojnie da sobie radę :)

nanoholic

cytując jedna wypowiedz " za słaby jestem by zostać artystą, dlatego zostałem krytykiem"

nanoholic

Ty też umrzyj.

ocenił(a) film na 1
stonedfish

Wszystkich nie zabijaj, bo nam cała siła robocza padnie.

ocenił(a) film na 1
stonedfish

hahahahahaha

ocenił(a) film na 10
accadacca

Jestem zdania jak moi przedmówcy powyżej, że zarówno obsada jak i aktorstwo (mimo niektórych niepochlebnych opinii) stoi w tym filmie na wysokim poziomie a ignoranci którzy uważają, że niby byli na premierze (bo mają niby wejścia w świadku filmowym) i że było kiepsko wydają mi się niczym więcej jak filmowymi ignorantami i naciągaczami. Myślą takie osoby, że zyskają poklask bo niby mają wejście, tylko kto takim ludziom umożliwiłby wejście na premierę skoro mają jak widać pstro w głowie i szukają często w takich filmach albo tylko golizny albo czegoś czego zapewne nie znajdą bo są życiowymi malkontentami...

lockeers

po co się tak wysilasz? opinie ludzi, którzy zakładają konto tylko po to, by podnieść ocenę filmu nikogo nie obchodzą :)

ocenił(a) film na 7
suavea

napiszę.
jak bardzo się zaskoczyłam.
Oczywiście, że film jest kolorowy a Warszawka wygląda jak bevery hills. Momentami wydawało mi się, że operator kamery bawi się w techno teledysk.
ale dzisiejszego wieczoru był to jedyny film, który mogłam obejrzeć. więc zobaczyłam.
nie był żenujący. nie było tam płytkich durnych tekstów i dowcipów a'la Karol Strasburger. Adamczyk ratuje film za każdym razem, ale kobiety dają radę. (chociaż Mucha nie jest świetną aktorką a dr Zosia niech zostanie w szpitalu może? :) )
jeśli nie chcecie czekać na dvd, nudzicie się w domu a w kinie nie grają nic poza kreskówkami, idźcie. lekko. przyjemnie. bez refleksji.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
crabcake

Ja również byłam i obejrzałam film z przyjemnością. Pośmiałam się i uważam, że kilka tekstow jest naprawdę super np ten z taksowka;))))) Rewela. Aby nie mówić o głównych rolach powiem ,że role drugoplanowe czy nawet następne były bardzo dobre. Mi bardzo przypadła do gustu rola Stelmaszczyka. Zagrana bosko;-)) Szczegolnie gdy ratowal z opresji Karola. A poza tym muzyka byla bardzo dobrze dobrana. Jak dla mnie super i polecam śmiało.

suavea

Parę lat temu widziałem wersję z osiemdziesiątego piątego. Bardzo mi się podobała. Idąc na "dwójkę" miałem nadzieję, że przynajmniej zbliży się poziomem do pierwowzoru... I udało się! Dla mnie jest bardzo dobry. Dodam jeszcze, że nie przepadam za Adamczykiem... ale on właściwie nie miał za wiele do zagrania w tym obrazie. Tzn., owszem, jest go dużo, jednak aktorstwem bardziej mogły się wykazać kobiety i filmowi koledzy, gdyż wielu z nich stwarza kuriozalne osobowości. Obraz urzekł mnie swoim perfekcjonizmem. Uważam, że scenariusz został świetnie napisany, a cały film doskonale zagrany - jak już ktoś wspomniał - nawet role pozapierwszoplanowe.
Moim zdaniem, jeżeli komuś się nie podobał ten film, to po prostu nie lubi komedii lub jest uprzedzony do polskich produkcji. ...Tylko niepotrzebnie obraża zwolenników, sugerując wymyślone układy z producentem (śmiech na sali). Swoją drogą jak znacie kogoś, kto płaci za komenty na filmłbie, to proszę o kontakt. ;-) Dodatkowe parę groszy zawsze się przyda.

ocenił(a) film na 2
piuropush

"Obraz urzekł mnie swoim perfekcjonizmem" :))) Tylko tym ?