PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573372}
4,9 100 tys. ocen
4,9 10 1 99598
3,5 30 krytyków
Och, Karol 2
powrót do forum filmu Och, Karol 2

Tragedia

ocenił(a) film na 1

To był najgorszy film jaki w życiu widziałam! Zero ładu zero składu:( Reżyser chyba ma Polaków za totalnych idiotów i w sumie wiele się nie pomylił skoro film ma tak wysokie opinie - MASAKRA!!!

ocenił(a) film na 8
kalejdoskop26

Masz szczęście, że Dzida odszedł na emeryturę, bo zaraz by Ci tu powiedział parę gorzkich słów ;)

ocenił(a) film na 6
kalejdoskop26

Totalni idioci to Ci którzy od takich filmów oczekuja ładu składu i nie wiadomo jeszcze jakiej fabuły trzymajacej w napięciu !! :(

ocenił(a) film na 1
loko89

Nie liczyłam na ciekawą fabułę bo znałam poprzednią wersję ale sposób w jaki ten film został nakręcony oraz prostacki humor obraża moją inteligencję! Jeśli Tobie ten film się podobał to serdecznie współczuję :)

kalejdoskop26

To zalezy od poczucia humoru, jakie kto ma. Tobie nie musiala sie podobac. Dla mnie np byla to dobra rozluzniajaca komedia przy ktorej na prawde mozna sie posmiac:)

ocenił(a) film na 6
kalejdoskop26

ten humor obraża twoją inteligencję?? a to dopiero dobre:) haha

ocenił(a) film na 1
kalejdoskop26

i szyca nie ma buuu

kalejdoskop26

no proszę- żal ściska nie powiem co. Pierwsza polska komedia od nie pamiętam jakiego czasu, w której mamy zarówno dobrą obsadę i o dziwo- poradzono sobie bez używania bluzgów (standardowy chwyt w polskich komediach dla kretynów, którzy bez usłyszenia ku... i chu.... nie zatrybią sensu filmu), a mimo to znajdują się tacy "krytycy", którzy nawet taką fajną ekranizację zbesztają bezpodstawnie. Nie ma ładu i składu?! Trzeba było oglądać, a nie żreć i szeleścić

ocenił(a) film na 1
correed

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że obrażasz sam siebie:) Także nie lubi przekleństw ale idąc na komedię oczekuję bardziej ambitnych żartów! Czytając opinie podobne do Twoich stwierdzam że wielu Polaków lubi takie bzdury gdyż w innym przypadku zmuszeni są myślec a dla wielu to bariera nie do przeskoczenia- SZKODA:(

ocenił(a) film na 6
kalejdoskop26

zauważ że nie tylko w naszym kraju komedie są właśnie głupkowate, bo z tego ludzie się śmieją i z tego się można pośmiać.. jakie np są amerykańskie ? ;] bo takie są komedie. I już. Jaką fabułę Ty chcesz mieć do tego gatunku filmu? Tak jak właśnie ktoś powiedział u góry: trzymającą w napięciu? masz inne gatunki tego typu do wyboru: akcja, thriller, albo dramat np. :) więc nie rozumiem o co biega w tej Twojej dyskusji? Jesteś chyba na tyle INTELIGENTNY, że wiesz chyba na czym komedia polega? Na rozbawieniu widzów. A głupie ironiczne teksty to chyba śmieszy ;] która komedia jest dla Ciebie taka ''AMBITNA'' ?;D haha

ocenił(a) film na 6
kalejdoskop26

to chyba malo filmow widzialas w zyciu a juz zwlaszcza komedii.Obejrzyj sobie np film Chlopaki na Ibizie to zobaczysz naprawde film denny.

luckygirl23

Chłopaków na Ibizie nie porownuj do tego kompletnego dna. Jezeli Chlopacy mieli byc glupia komedia i co w sposob zamierzony bardzo dobrze sie udalo, to to cos, co niektorzy niewiedziec czemu nazywaja produkcja filmowa, jest calkowita porazka. Takie filmy moga tylko bawic obecna papierowa mlodziez pogimnazjalna.

mynio5

Nie oglądałem i nie zamierzam :) Nauczony doświadczeniem wiem, że obecne pokolenie polskich reżyserów, nie radzi sobie z gatunkiem, jakim jest komedia :) Proste scenariusze, głupkowate rozmowy... takie to wszystko ostatnio bardzo prostackie...bronią się ewentualnie romantyczne komedie...Socjalizm i komunizm miały jedną zaletę...wychowały na swojej piersi cudownych komediowych reżyserów - może gdy ruskie będą chylić się ku demokracji,powstanie coś ciekawego na wschodzie :)

ocenił(a) film na 6
mynio5

brak slow:/ Jak chlopaki na Ibizie moga w ogole komukolwiek sie podobac:/No ale coz kazdy ma swoj gust.Bylam na tym filmie z mama i obie sie niezle bawilismy podobnie zreszta jak pozostali ludzie:).A gimnazjum juz dawno skonczylam:).

ocenił(a) film na 6
luckygirl23

ooo tu się zgadzam ;D to można nazwać dennym filmem ;]