To był najgorszy film jaki w życiu widziałam! Zero ładu zero składu:( Reżyser chyba ma Polaków za totalnych idiotów i w sumie wiele się nie pomylił skoro film ma tak wysokie opinie - MASAKRA!!!
Masz szczęście, że Dzida odszedł na emeryturę, bo zaraz by Ci tu powiedział parę gorzkich słów ;)
Totalni idioci to Ci którzy od takich filmów oczekuja ładu składu i nie wiadomo jeszcze jakiej fabuły trzymajacej w napięciu !! :(
Nie liczyłam na ciekawą fabułę bo znałam poprzednią wersję ale sposób w jaki ten film został nakręcony oraz prostacki humor obraża moją inteligencję! Jeśli Tobie ten film się podobał to serdecznie współczuję :)
To zalezy od poczucia humoru, jakie kto ma. Tobie nie musiala sie podobac. Dla mnie np byla to dobra rozluzniajaca komedia przy ktorej na prawde mozna sie posmiac:)
no proszę- żal ściska nie powiem co. Pierwsza polska komedia od nie pamiętam jakiego czasu, w której mamy zarówno dobrą obsadę i o dziwo- poradzono sobie bez używania bluzgów (standardowy chwyt w polskich komediach dla kretynów, którzy bez usłyszenia ku... i chu.... nie zatrybią sensu filmu), a mimo to znajdują się tacy "krytycy", którzy nawet taką fajną ekranizację zbesztają bezpodstawnie. Nie ma ładu i składu?! Trzeba było oglądać, a nie żreć i szeleścić
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że obrażasz sam siebie:) Także nie lubi przekleństw ale idąc na komedię oczekuję bardziej ambitnych żartów! Czytając opinie podobne do Twoich stwierdzam że wielu Polaków lubi takie bzdury gdyż w innym przypadku zmuszeni są myślec a dla wielu to bariera nie do przeskoczenia- SZKODA:(
zauważ że nie tylko w naszym kraju komedie są właśnie głupkowate, bo z tego ludzie się śmieją i z tego się można pośmiać.. jakie np są amerykańskie ? ;] bo takie są komedie. I już. Jaką fabułę Ty chcesz mieć do tego gatunku filmu? Tak jak właśnie ktoś powiedział u góry: trzymającą w napięciu? masz inne gatunki tego typu do wyboru: akcja, thriller, albo dramat np. :) więc nie rozumiem o co biega w tej Twojej dyskusji? Jesteś chyba na tyle INTELIGENTNY, że wiesz chyba na czym komedia polega? Na rozbawieniu widzów. A głupie ironiczne teksty to chyba śmieszy ;] która komedia jest dla Ciebie taka ''AMBITNA'' ?;D haha
to chyba malo filmow widzialas w zyciu a juz zwlaszcza komedii.Obejrzyj sobie np film Chlopaki na Ibizie to zobaczysz naprawde film denny.
Chłopaków na Ibizie nie porownuj do tego kompletnego dna. Jezeli Chlopacy mieli byc glupia komedia i co w sposob zamierzony bardzo dobrze sie udalo, to to cos, co niektorzy niewiedziec czemu nazywaja produkcja filmowa, jest calkowita porazka. Takie filmy moga tylko bawic obecna papierowa mlodziez pogimnazjalna.
Nie oglądałem i nie zamierzam :) Nauczony doświadczeniem wiem, że obecne pokolenie polskich reżyserów, nie radzi sobie z gatunkiem, jakim jest komedia :) Proste scenariusze, głupkowate rozmowy... takie to wszystko ostatnio bardzo prostackie...bronią się ewentualnie romantyczne komedie...Socjalizm i komunizm miały jedną zaletę...wychowały na swojej piersi cudownych komediowych reżyserów - może gdy ruskie będą chylić się ku demokracji,powstanie coś ciekawego na wschodzie :)
brak slow:/ Jak chlopaki na Ibizie moga w ogole komukolwiek sie podobac:/No ale coz kazdy ma swoj gust.Bylam na tym filmie z mama i obie sie niezle bawilismy podobnie zreszta jak pozostali ludzie:).A gimnazjum juz dawno skonczylam:).