To jak w końcu? Widziałem kilka opinii które mówiły że film jest naprawdę śmieszny i fajny, inni uważają że to kolejny debilizm. To może doradzicie? Np. do jakiej innej polskiej komedii jest podobny, do jakiej mu daleko??? No i najważniejsze- czy jest szczerze zabawny?
Mnie śmieszył w kilku momentach tylko.... Bardzo przyjemnie sie ogląda polecam nie będziesz żałował :) Bardzo profesjonalnie zrealizowany....Według mnie nie ma filmu do którego można go porównać.
Owszem piszę. To że Tobie sie nie podobał to nie znaczy, że inni mają takie samo zdanie :]
szłam na ten film z nastawieniem, że to kolejna kiczowata komedia polska, z bardzo znaną fabułą i nudnym zakończeniem.. zdanie zmieniłam już na początku filmu, a pod koniec byłam przekonana, że warto go było obejrzeć. Bardzo podobały mi się dialogi, przezabawne sytuacje. Dałam filmowi 10/10 ponieważ jestem nie lubię tego typu filmów, a ten bardzo przypadł mi do gustu i nie mam żadnych zastrzeżeń do niego. Wyszłam z kina bardzo zadowolona
warto! właśnie wróciłem z kina z dziewczyną, płakaliśmy ze śmiechu podobnie jak cała widownia, scena z lasem i samolotem - miazga! nie słuchaj tych bzdurnych postów że film jest nędzny, to film z humorem sytuacyjnym dla ludzi inteligentnych, jedna z lepszych polskich komedii - wady: całkowity brak golizny choć może to i zaleta
warto. Nie mozna powiedziec aby nasze komedie były dobrymi filmami ale ta akurat sie udała. Do paru rzeczy można się przyczepic ale film jest bardzo zabawny i szczerze polecam każdemu kto chce miło spedzic czas. Świetna rola Marty Żmudy Trzebiatowskiej.
Mnie się nawet podobał, było kilka dosyć śmiesznych momentów, przez cały seans miałam uśmiech na twarzy. Luźny, lekki, przyjemny w sam raz na odstresowanie i miłe spędzenie wieczoru. Fajnie zagrała Żmuda i Socha, sam Karol też niczego sobie.
Taka dygresja jeszcze, jakiś czas temu z braku laku byłam na "Turyście" i uważam, że był gorszy niż "Och Karol", chociaz też nie uważam czasu pędzonego w kinie za zmarnowany, na Karolu naprawdę dobrze się bawiłam.
Myślę, że my Polacy mamy tendencję do deptania tego co nasze, tak dla zasady.
Polecam, jak ktoś chce się zrelaksować, pośmiać i odstresować. Jedna z lepszych polskich komedii z ostatnich lat.
Sorry ale film w którym gra Mucha i do tego jeszcze Foremiak to możesz sobie sam odpowiedziec na pytanie czy jest dobry
no a te ich role są olbrzymie...idz na film i zapamietaj, jesli matlmao cos krytykuje znaczy, że jest to dobry film
Dla mnie nie warto na to iść. Załosne aktorstwo Muchy i Foremniak a humor naprawdę dla bardzo mało wymagającego widza.
RE-film_lubie: "Myślę, że my Polacy mamy tendencję do deptania tego co nasze, tak dla zasady." Ja na serio nie depczę polskiej kinematografii, ale kiedyś potrafiliśmy robić lepsze filmy.
RE-voltaire: To humor bardzo niskich lotów.
Tak, poszedłem za namową koleżanki. Napisałem nawet recenzje ale nie była ona zbyt kulturalna i nie przeszła.
Ja uważam, że Foremniak była rewelacyjna !!!! Te kajdanki , pejcze normalnie rozwaliły mnie :)
Warto własnie wróciłam z kina. Świetny film dawno się tak nie uśmiałam. Tylko Zielińska była sztuczna. A poza tym film był super ale to zależy co kto lubi.
a co Cie zainspirowalo, zeby temu wlasnie filmowi posiwecic pierwszy wpis na filmwebie? Naprawde taki dobry? :)
To była jedna z niewielu komedii na która nie była kolejnym polskim gniotem, a w dodatku była śmieszna.
Przed pójściem do kina wiedziałem, że to film z serii lekkich, łatwych i przyjemnych. Ale to była po prostu nuda!
A to, że niby film jest dla inteligentnych, z humorem sytuacyjnym, to pozostawię bez komentarza. Film słaby, bardzo.
Wcale nie jestem podstawiona. Oceniam film według własnych gustów. To że niektórym ten film się nie podobało to nie znaczy, że mogą oceniać innych.
No przecież to normalne. Po każdej polskiej komedii zakładam sobie jedno konto, oceniam na 10/10 i komentuje ;)
A do was klakierzy to weźcie wy się wszyscy do roboty przed następną premierą Łepkowskiej bo coś teraz wam to ukrywanie się nie udaje.
ja Ci powiem czego nie warto.. NIE WARTO czytać forum na filmweb przed seansem !!!!!!!!!!! :) no bo to raczje logiczne że każdy moze napisać co innego bo kazdy ma inny gust... nie wiem ludzie w czym w macie problem... iść nie iść.. to po co ogladasz zwiastun? żeby albo zachecilo albo nie. PROSTE. takie 'filozofie' są conajmiej zbędne.
Może i masz racje ale nie wszyscy są takimi bogaczami żeby sobie pójść do kina i na ślepo wybrać film, a jak sie nie spodoba to na inny. Trzeba wiedzieć czego się można spodziewać a kto inny ci to powie niż użytkownicy co widzieli. Ja zawsze sprawdzam, jeżeli film dobry to idę żeby się dobrze bawić, jeżeli zły i mam trochę czasu to idę żeby potem zgnoić w recenzji.
ale kto bedzie taki 'łaskawy' i trafi w Twoje gusta w 100% ktore spowodują ze do kina nie pójdziesz albo pójdziesz bo zasugerujesz się opinią? nie trzeba być od razu bogatym żeby iśc do kina.. ! już nie raz sie przekonałam że nie warto słuchać ludzi tylko iść za swoim instynktem :) i nie mowie tutaj tylko o kinie (wyjaśnienie dla tych niekumatych). umiesz liczyć? to licz na siebie! :) pozdr.
Do jakiegokolwiek filmu masz dwie odpowiedzi do wyboru: "Podoba mi się" albo "Nie podoba mi się". Wystarczy podsumować których jest więcej. I nie, że nie stać mnie na kino ale idąc zupełnie na ślepo, znając tylko tytuł nawet nie wiesz jakigo gatunku się spodziewać (spodziewałabyś się po nazwie "Terminal" komedii romantycznej) i zawsze lepiej dla mnie chociaż trochę wiedzieć żeby nie wydać forsy na to co cię nie interesuje. Może przesadzam z tą oszczędnością no ale wiesz, studia zaczynam niedługo...
Wybrałam się dzisiaj na ten film i powiem wam że przez caly czas jego trwania ludzie się śmiali, wszyscy wychodzili zadowoleni itd. Dodam tylko, że juz godzinę przed senasem nie było biletów wiec film nie może być taki zły. Polska komedia z Sochą, która jest jak dla mnei najlepszą aktorka tego nieco młodszego pokolenia :)