6,3 47 tys. ocen
6,3 10 1 47138
5,8 21   krytyków
Oculus
powrót do forum filmu Oculus

ocenił(a) film na 5

Moim zdaniem powstalo juz tyle filmow o nawiedzonych przedmiotach, ze juz naprawde trudno
zadziwic widza. Ten film rowniez nie daje rady. Mamy tu nawiedzone lusterko i to wlasciwie tyle.
Widz nie dowiaduje sie skad sie wzielo, czemu 'zabija' i czego chca te wszystkie duchy? Czy kobieta,
ktora widza dzieci calujaca sie z Alanem, to duch z lustra? Tylko tak sobie, od czasu do czasu
przybiera ludzka postac? Malo tu wyjasnien.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 1
teffi

POPIERAM!!

ocenił(a) film na 5
teffi

Prawda, to wszystko było. Do tego było w znacznie lepszej formie.

teffi

SPOILER

Skąd się wzięło? Tego nie wiemy, ale jest data, kiedy pierwszy właściciel stał się jego ofiarą.
Czemu zabija? Bo jest złe i żądne krwi :) I to w sumie wiążę się z odp na Isze pytanie. "Widziałem diabła- jestem nim".
Czego chcą duchy? Odp znowu podobna. Zbierać ekipę do dalszej zabawy.
Lustereczko ma zadanie opetać i pozyskać jak największą liczbę ofiar, przy czym rewelacyjnie otumania, steruje i niszczy jednostkę. Nic nie jeste tym, czym się wydaje.
Kobieta z lustra, to duch, moim zdaniem nie przybiera formy ludzkiej, śmiertelnej, ta wizja to jedynie wynik różnych spostrzeżeń na daną sytuację, przez innych członków rodziny. Syn chciał wierzyć, że ojciec miał romans z śmiertelniczką, a nie że był uwodzony przez zjawę, którą widziała siostra.
Mi akurat fim przypadł do gustu, a także sprostał poprzeczce z fabułą o nawiedzonych przedmiotach.
Tak naprawdę nie wiemy czy to lustro zabiło, czy to choroba psychiczna w rodzinie siała spustoszenie.

Jeffrey_Goines

Nie pierwszą ofiarą, a pierwszą znaną ofiarą!!
Wiemy że to lustro zabijało.. właśnie szkoda że nie pociągnęli wątku "Czy to lustro? Czy to choroba" dłużej bo był jednym z lepszych elementów filmu. Ogólnie fabuła jest jak na taki film "o nawiedzonym przedmiocie" całkiem sprytna.
Mi też filmsię nawet podobał ale zabrakło stawki. Nie trzymał w napięciu bo prawie od początku było wiadomo jak się skończy. Był zbyt przewidywalny.

ocenił(a) film na 4
teffi

oklepany temat tak mocno że aż boli, słabizna

ocenił(a) film na 5
teffi

dokladnie