Film mnie nie porwał. Akcja długo się rozkręcała i brakło mi w niej emocji. Dla mnie film zaczął się od 1:30 (ponad 3/4 filmu). O "błędach medycznych" nie muszę wspominać. Kolejnym minusem jest dość przewidywana fabuła, np.: nie pokazywanie twarzy rzekomego opiekuna lub okulary do czytania niewidomej pani. Na uznanie zasługuję natomiast niebanalna fabuła. Nie widziałem podobnego motywu w innym filmie. Oceniłem film na 3/10. Być może nie mój klimat, ale nie polecałbym go innym.
Dziwny komentarz :/
Że niby długo się rozkręca? Przecież tutaj co 5 minut ktoś się czai za plecami bohaterki. Co chwila dostajemy jakiś nagły zwrot akcji. W tym filmie cały czas coś się dzieje. No chyba że chodzi ci o krwawą jatkę, to tak... Tej nie uświadczymy na początku.
Fabuła jest w końcu dobra czy zła? Z twojego komentarza wynika że i to i to...
Akurat okulary były przecież podpowiedzią dla widza, jak byłeś uważny to lepiej dla ciebie, ale gwarantuje ci że mało kto zwrócił na nie uwagę. A niepokazywanie twarzy- no niby nas naprowadzało na trop, ale przecież innego zabiegu nie dało się zastosowac. Jakby twarz pokazano to od razu byśmy wszystko przewidzieli...
Błędy medyczne? A kogo one obchodzą, chyba tylko studentów medycyny :p
Oryginalnośc? Podobny motyw widziałem już kilkukrotnie. Jeżeli chodzi o niezauważalną osobę dokonującą morderstw to była takowa w jednym z pierwszy odcinków "Buffy the Vampire Slayer", a jeżeli chodzi o motywy z niewidomymi to też bywały w kinie (chocby "Blink").
Generalnie to typowy Hiszpański horrorek. Dla ciekawych...
Masz rację popełniłem w komentarzu błąd. Chodziło mi o dość przewidywalną akcję i motyw historii, którego nie widziałem w żadnym innym filmie. Zdecydowanie wolę thrillery psychologiczne od horrorów pełnych jatki i ten mnie nie wciągnął
zgadzam sie z Miloszpolem.strasznie przewidywalny,rozkreca sie po ponad godzinie.jak juz sie rozkreci to niby cos sie dzieje,ale szału nie ma.5/10