PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547450}

Oczy Julii

Los Ojos de Julia
2010
6,4 42 tys. ocen
6,4 10 1 41842
Oczy Julii
powrót do forum filmu Oczy Julii

Spoiler

ocenił(a) film na 8

Witam,

mam dwie sprawy:
- kto zgadza się na wypisanie do domu kobiety po operacji, której poziom bezbronności oceniam na jakieś 98%?

- dlaczego ściskając się z mordercą, wyczuwając schowany u niego z tyłu ( nie w kieszeni, tylko w spodniach ?!?!?!) nóż, bohaterka rani go w udo, a nie w szeroko rozumiane plecy?

Zasadniczo film mi się bardzo podobał, na jesieni spodziewam się amerykańskiego badziewia z jakąś mdłą lalunią.

8/10

ocenił(a) film na 5
staszpio

Drugie pytanie sama zadałam sobie ogladając dzisiaj ten film. Przeciez jakby mu wbila w plecy to juz by sie nie ruszył.. a moze chodziło o to zeby wlasnie sie ruszył i jeszcze ja dopadł bo przeciez tak to zaczeto by zarzucać twórcom ze strasznie spłycili końcówkę. Jak dla mnie najgorsza a jednocześnie najgłupsza była scena jak on podcinał sobie gardło... nie mógl po prostu wbić sobie noza w serce? albo symbolicznie w oko ?
Ogólna ocena jak dla mnie 5-6. Nie ma tu nic odkrywczego, a momentami strasznie nudny sie ten film robi :(

ocenił(a) film na 8
blurry3

Ofiara nie chce zabić oprawcy ciosem w kręgosłup, tylko droczy się z nim i widzami raniąc go w udo....

ocenił(a) film na 8
staszpio

Myślę że ofiara nie miała na tyle siły aby zranić go w plecy, na to trzeba na prawdę sporego zamachu, (morderca momentalnie by się zorientował) i dużo siły, szczególnie takim nożem. W udo zaś dużo łatwiej.
Mnie bardziej zastanawiało jak morderca nie zorientował się, że nóż który dotykał jego skóry, został mu skradziony.

ocenił(a) film na 8
takijestlajf

skąd wiesz o tej sile?;>

ocenił(a) film na 7
staszpio

Nóż jest przecież wygodniej włożyć za pasek spodni na plecach - spróbuj wziąć choćby nóż do masła i włożyć go za pasek z tyłu (choćbyś nie wiem jak się gimnastykował, ta powierzchnia pozostaje płaska), a potem spróbuj do kieszeni - czy Cię w kieszeni nie będzie gniótł i czy łatwo Ci go tam będzie wepchnąć.
A co do ciosu - ja się zastanawiałem czemu mu nie wbiła noża w plecy, ale mi wyszło, że jak go w nogę dźgnie, to potem mu się będzie trudniej poruszać, więc będzie jej łatwiej uciec (tyle że nie przewidziała pozamykanych drzwi, okien i/lub okiennic.