PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547450}

Oczy Julii

Los Ojos de Julia
2010
6,4 42 tys. ocen
6,4 10 1 41842
Oczy Julii
powrót do forum filmu Oczy Julii

Niestety moja ocena to 6/10. Chciałem dać więcej, ale większość filmu była na tyle nudna, że muszę obniżyć swoją ocenę. Najlepsza część filmu to ostatnie pół godziny. Gdyby cały film trzymał tak w napięciu byłby o wiele lepszy. A tak niestety przez ponad godzinę można było obejrzeć słaby kryminał by potem przenieść się w thiller z dwoma wątkami horroru.

Tyle ode mnie. 6/10 za końcówkę.

ocenił(a) film na 8
dzidel17

to mistrzu, podaj mi jakie są twoim zdaniem lepsze filmy podobnego gatunku ?

ocenił(a) film na 6
rafcio_100

Dlaczego miałbym podać lepsze filmy? Nie napisałem, że widziałem lepszy film. Dla mnie każdy film ma coś innego do ukazania, więc staram się nie porównywać dwóch różnych filmów. "Oczy Julii" moim zdaniem mogły bardziej trzymać w napięciu. Twórcy chcieli nakręcić thiller, ale niestety przez pierwszą połowę wyszedł im kryminał, a dopiero końcówka trzyma w napięciu jak na thiller przystało.

ocenił(a) film na 8
dzidel17

Dałem temu filmowi 8/10 bo jeśli o filmy o podobnej tematyce i gatunku to "Oczy Juli" naprawdę fajnie się oglądało, pod koniec duże zwroty akcji, ścieżka dźwiękowa na wysokim poziomie z zwykłej sceny reżyser potrafił zrobić coś więcej, doskonała rola głównej aktorki. Pozostałe filmy czyli "Nieproszeni goście", "Hotel zła", "Lustra" czy "Ghost Month" były słabsze.

ocenił(a) film na 9
dzidel17

Parę momentów było wprowadzeniem do fabuły. Przyznaję, że były dość urwane ale to nie zmienia mojej oceny 9/10 :P za muzykę fabułę i genialny pomysł reżysera, nawigację kamerą operatora i montażysty. Ukłony z mojej strony!
Uwaga: Trzeba oglądać dokładnie film a nie przysypiać i robić coś innego żeby potem filmu nie zrozumieć.

ocenił(a) film na 8
poker77

Film dobry, według mnie ocena na filmweb troche zaniżona.

dzidel17

Ja także daje 6/10 . Spodziewałam się, że film będzie dużo lepszy, a tu ? Przysypiałam przez połowę dopiero później rozkręciła się trochę akcja jak na horror przystało, ale tak, to się zawiodłam.
Nie wiem nawet co o nim napisać. Po obejrzeniu "Sierocińca" tych samych twórców, naprawdę miałam nadzieję, że będzie to coś lepszego, bo przecież na taki się reklamował. A tu nic... mogę dać najwyżej 6 .