Od początku do końca

Do Começo ao Fim
2009
6,1 3,4 tys. ocen
6,1 10 1 3377
3,5 4 krytyków
Od początku do końca
powrót do forum filmu Od początku do końca

Na wstępie zaznaczyć należy, iż film jest przełomowy pod względem tematycznym. Piękna sceeria, muzyka rewelacyjna choć momentami mogłaby sie odróżniać - w każdej podniosłej chwili ten sam utwór. Nie pokoi mnie jednak fakt, dlaczego calość ukazana jest w tak prosty sposób. Miłość braci, seks przyjmowany jets przez rodziców, ojca normalnie. Nie ma żadnego wtrącenia. Oko - może celem było przedstawienie racji, że miłość najważniejsza, wszytsko przezwycięża. Jeżeli tak, to cofam zarzut. Rodzi się jednak kolejne ale - żałuje, że tak kończy sie film. W tym momencie czekałbym na 2 część filmu. Bardzo żałuj bo produkcja jest miła w oglądaniu pomimo pewnych aktów, których zwolennikiem nie jestem :D Podsumowując - film - mega ciekawa fabuła, szkoda ze troche nie jest żywszy momentami. Ocena - 6/10

ocenił(a) film na 7
elvis1989

W większości się z Tobą zgodzę, ale jest jedna rzecz, którą udało się zauważyć. Problem homoseksualności wśród braci był zauważony, tylko problem tkwił w tym, że Pedro, którego to ruszało, nie miał szansy przemówić głosem rozsądku, matka się bała tego tematu, a ojczym po prostu opuścił ręce i przyjął to tak jak było, choć zdawało się, że nawet o tym sobie nie zdawał sprawy.

Temat mógł być nieco bardziej wyczerpany, film pozostawił u mnie niesamowity niedosyt.